NASLOVNICAUDRUGE

Predsjednica slatinske UOSI potpisala ugovore s ministricom Murganić

Početkom tjedna u zagrebačkom hotelu Westin održana je svečanost obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Na ovoj više nego prikladnoj svečanosti uručeni su ugovori za daljnju podršku osobne asistencije osobama s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta vrijedni 293 milijuna kuna.
Između ostalih brojnih uglednih gostiju svečanosti su prisustvovali  premijer Andrej Plenković, ministri Marko Pavić i Milan Kujundžija, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš, te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić s kojom je ugovor potpisala Diana Zelenka predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina.

Ovim ugovorom vrijednim 2 milijuna kuna slatinska udruga nastavit će i u iduće tri godine skrbiti za potrebe 14 korisnika s područja Slatine. S istom ministricom predsjednica slatinske Udruge osoba s invaliditetom potpisala je još jedan ugovor, onaj za nastavak pružanja usluge osobnog asistenta iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Ovim ugovorom ovaj projekt produžen je na još 24 mjeseca, a istim će uslugu osobnog asistenta i dalje imati 18 korisnika slatinske udruge.
Inače na svečanosti u Zagrebu 157 ugovora ukupno vrijednih spomenutih 293 milijuna kuna  potpisali su predstavnici 135 udruga iz cijele Hrvatske.
(dj/Foto: uosi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button