DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas posjetila Slatinu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u dvodnevnoj je službenoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.
Jučer je domaćin bio grad Virovitica, a danas između ostalih grad Slatina.

Posjet predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović gradu Slatini započeo je posjetom slatinskoj tvrtki Marinada d.o.o. gdje ju je dočekao gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića i ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine Teodore Fišer, te predsjednik uprave tvrtke Marinada d.o.o. Slavko Mađarić, direktor prodaje Dejan Aleksić, direktor investicija Alen Samardžić i direktorica proizvodnje Aleksandra Samardžija.
Gradonačelnik Ostrošić predsjednici je zaželio dobrodošlicu te ju ukratko informirao sa znamenitostima i glavnim obilježjima grada Slatine, a tijekom kratkog obilaska pogona za preradu voća i povrća, s poslovanjem Marinade, predsjednik uprave Slavko Mađarić.
Predstavljanju tvrtke nazočili su između ostalih potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa svojim zamjenicima Darkom Žužakom i Mariom Klementom, te predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić.

Nakon zajedničkog fotografiranja ispred tvornice, predsjednica je nastavila put Dječjeg vrtića Zeko Slatina gdje su je dočekale ravnateljice slatinskih vrtića, „Zeko“ Sanela Valpovac i „Suncokret“ Snježana Dupan Lovrić, te zamjenica Gradskog vijeća Grada Slatine Martina Tepeš. Predsjednica je pogledala prigodni glazbeno scenski program koji su pripremila djeca iz oba dječja vrtića, te porazgovarala s dječicom koja su joj uručila i poklone.
Svečanosti u Dječjem vrtiću Zeko Slatina prisustvovali su i predstavnici UNICEF-a s kojim Dječji vrtić Zeko ima dugogodišnju uspješnu suradnju.

Na sajmu „Jesen i dani kruha“ u Parku 136. slatinske brigade predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, uz gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegovih zamjenika Sanje Mrzljak Jovanić i Bojana Plantaka, te pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, dočekalo je nekoliko tisuća građana koji su željeli iskoristi priliku i fotografirati se s predsjednicom koja se srdačno pozdravljala s našim sugrađanima te obišla pojedine štandove s kojih su se širili mirisi jesenskih plodova, raznih slastica, kruha i pekarskih proizvoda, kolača, voća, povrća…

Nakon obilaska sajma predsjednica je posjetila Zavičajni muzej Slatina gdje je obišla stalni postav muzeja koji je na nju ostavio poseban dojam, a svoj posjet Slatini završila je obilaskom Spomen sobe Domovinskog rata gdje su ju dočekali članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica.

Nakon Slatine predsjednica Republike Hrvatske uputila se prema općini Voćin, Parku prirode Papuk, Planinarskom domu Jankovac, Četekovcu, gradu Orahovici i Općini Mikleuš.

(mf/Foto: Mihaela Feldi, Marijo Kokorić i Robert Turkalj)


Veliku fotogaleriju pogledajte na našem portalu tijekom dana.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button