NASLOVNICAUDRUGE

Predavanjem o sestrinstvu završio ciklus zdravstvenih predavanja Udruge umirovljenika Slatina

Jučer je u gotovo punoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini održano posljednje u nizu ovogodišnjih zdravstvenih predavanja u organizaciji Udruge umirovljenika Slatina.
Na do sada održanim predavanjima, dr. Turk Kuči govorila je o općem zdravlju, dr. Miroslav Venus umirovljenike je upoznao sa sezonski aktualnom temom gripe, a dr. Petar Nedić govorio je na temu „Jači od zaborava – Biciklom do novih krvnih žila“.

Na jučerašnjem, četvrtom predavanju o zdravom životu, nakon što je sve nazočne pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika Slatina Vladimir Domić, slatinskim je umirovljenicima, ulogu sestrinstva u zajednici kroz zanimljivu prezentaciju približila pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Doma zdravlja VPŽ Višnja Kajzer koja je također govorila i o ulozi patronažnih sestara.
Navela je i nekoliko primjera iz Povjesnice Doma zdravlja Slatina, izdane 1998. godine, o značaju sestara koje su na usluzi ne samo pacijentima već i obiteljima s kojima sestre ostvaruju blizak kontakt koji ima posebnu važnost za zdravlje pacijenta.
Na kraju svog predavanja viša medicinska sestra Višnja Kajzer umirovljenicima je naznačila i nekoliko vrijednih savjeta kojima će očuvati zdravlje svog organizma.

Nakon predavanja, patronažne sestre Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ispostave Slatina, Željka Vencl, Vesna Kizivat i Katarina Puškarić provele su akciju mjerenja tjelesne težine, šećera u krvi i krvnog tlaka.
(mf/Foto: Miharela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button