DOGAĐANJANASLOVNICA

PP Slatina uspješno provela 14. akciju evidencije bicikala u Slatini

Danas je u Parku 136. slatinske brigade u Slatini održana 14. besplatna akcija evidencije bicikala, koju su i ovoga puta vodila svima dobro poznata dva kontakt policajca PP Slatina, Stjepan Srednoselac i Željko Lukaček, a u pomoć su im pristigli kolege Nenad Lanko i Matej Lukaček, inače policijski službenik za očevide prometnih nesreća.

Odaziv je i ove godine bio odličan tako da su evidentirana 34 bicikla koja su uvedena u registar, fotografirana i svaki je od njih dobio svoju evidencijsku naljepnicu s brojem, a upisane su i pojedinačne karakteristike svakog bicikla. 

Uzevši u obzir i današnju, 14. po redu akciju do sada je u Biciklistički registar PP Slatina, od prve akcije koja je održana 2011. godine, ukupno upisano 790 bicikala s šireg slatinskog područja.

Registriranje bicikala je u potpunosti besplatno i provodi se s ciljem što lakšeg pronalaska vlasnika bicikla ukoliko dođe do otuđenja.

Budući da je svaki bicikl jednom unesen, trajno pohranjen u bazi podataka i dostupan za provjeru u svakom trenutku, to će itekako olakšati posao policajcima ukoliko dođe do krađe, samo ju vlasnik treba odmah prijaviti. Isto tako kada kradljivac proba prodati bicikl kupac jednostavno provjeri broj okvira, vidi da je bicikl ukraden, te cijelu stvar prijavi policiji.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button