GOSPODARSTVONASLOVNICAPOLJOPRIVREDA

GRAS: Pozitivno ocijenjeno svih 7 predanih projektnih prijedloga za tip operacije 5.2.1. vrijednih više od 700 tisuća kuna

Gradska razvojna agencija Slatine za prihvatljive prijavitelje krajem 2017. godine pripremila je projektne prijedloge za tip operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednih zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Podsjetimo, svrha natječaja za provedbu podmjere 5.2. “Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima” je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, kao što je sanacija poljoprivrednog zemljišta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje gospodarskih objekata, popravak ili nabava poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, nabava osnovnog stada/matičnog jata domaćih životinja, krčenje uništenog nasada, kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja te opći troškovi.

Uvjetu prihvatljivosti „uništenje poljoprivrednog potencijala korisnika prouzročeno elementarnom nepogodom od najmanje 30 % na području za koje je županija proglasila elementarnu nepogodu“ udovoljilo je 7 prijavitelja čija planirana ulaganja iznose ukupno 703.621,86 kuna.

Za svih 7 projektnih prijedloga stigle su pozitivne administrativne Odluke, a uskoro se očekuju i Ugovori o financiranju. (Izvor: GRAS)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button