DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Povratak u stilu slatinskog turnira u odbojci na pijesku

Mirko i cvijeće – ime je ekipe iza kojeg se kriju David Rakitničan, Matija Prugovečki i Borna Rakitničan, a koja je jučer (14.8.) pobijedila na turniru u odbojci na pijesku koji se igrao na igralištu Cafe bara Ar u Slatini.

Svakog ljeta teren pokraj Ar-a okupiraju brojni slatinski mladi ljubitelji ovog uistinu atraktivnog sporta. No upravo ovog ljeta, zahvaljujući entuzijazmu trojice zaljubljenika u ovu igru, turnir koji je nekoć bio stalna tradicija, ponovno je zaživio punim plućima. Naime, organizacije su se uhvatili Ante, Dino i Robert, a naravno da je ovu inicijativu spremno podržao vlasnik kafića Ar Tihomir Sertić – Brzi osiguravši sponzorstvom okrjepu za sudionike, ali i vrijedne pehare za najbolje ekipe turnira.

Također prvoplasirane ekipe dijelile su i novčanu nagradu od uplaćenih kotizacija. Poslužilo je i vrijeme pa je po krasnom sunčanom danu odigran uistinu zanimljivi i atraktivan turnir u kojem je na kraju slavila slatinska ekipa s početka ove priče. Na turnir se prijavilo 8 ekipa, a koliko je ovaj sport popularan svjedoči i podatak da su neke ekipe u Slatinu potegle iz Orahovice, Daruvara pa čak i iz Osijeka. Dvije od njih tri zauzele su i mjesta na pobjedničkom postolju. Leteći medvjedići iz Daruvara (Karlo Ružić, Luka Bartol, Paolo Brković, Mario Jozić) stigli su do finala u kojem su nakon tri seta ipak morali pružiti ruku i čestitati zasluženim pobjednicima članovima slatinske ekipe Mirko i cvijeće. Borna, Matija i David uistinu su bili najuigraniji i najopasniji tercet slatinskog turnira. Do 3. mjesta stigli su Osječani članovi Ekipe za zabavu u sastavu Luka Ivić, Domagoj Sabadi, Lana Marinčić i Adam Kočijanović.

Cjelokupni događaj je protekao u fair i prijateljskoj atmosferi i kao takav zaslužuje visoku ocjenu. Iz tog razloga valja još jednom čestitati mladim organizatorima i Brzom što su pokazali i dokazali da se uz malo truda i dobre suradnje uz minimalna sredstva može sagraditi jedan ovakav impozantan društveno sportski događaj u kojem, što je najvažnije, mogu uživati i sami akteri, ali i publika željna dobre zabave.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button