DOGAĐANJANASLOVNICASPORTŽUPANIJA

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” organizirao šahovski turnir

Protekle je nedjelje (2. listopada 2022.) povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održan šahovski turnir.

Ovaj zatvoreni brzopotezni šahovski turnir za mlade je održan u učionici Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ VPŽ u Virovitici pod zajedničkom organizacijom Djelatnosti javnog zdravstva i Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. Na njemu su nastupila 22 natjecatelja, većinom djeca i mladi iz Slatine, Virovitice i Gradine.

HZJZ „Sveti Rok“ VPŽ jedna je od prvih javnih institucija u Hrvatskoj koja je odlučila promovirati šahovsku igru kao jedan od načina koji može doprinijeti očuvanju mentalnog zdravlja, te je ovo drugi ovakav turnir ove godine.

Na završetku turnira su podijeljena 3 pehara, 6 medalja, 3 boce za vodu i deseci promotivnih majica i materijala, tako da je svako dijete dobilo nešto usprkos postignutom rezultatu. Organizatori su istaknuli kako su najljepše stvari na turniru bili upravo osmjesi i veselje djece prilikom dobivanja mnogobrojnih zasluženih nagrada.

– Zahvaljujem svim sudionicima i suradnicima, posebno suorganizatoru, profesoru Siniši Brlasu, te pedagogu Ivici Čuljku iz Osnovne škola Gradina koji radi odličan posao s djecom i šahom u školi, te se nadam da se vidimo i sljedeće godine. Hvala i šahovskom klubu Slatina na posudbi svih satova i ploča i ŠK Virovitica, te sucu Marku Ivankoviću, – izjavio je Miodrag Beneš, dr.med., spec. javnozdravstvene medicine.

(nm/Izvor: Miodrag Beneš, Ivica Čuljak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button