DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Povodom skorog hodočašća u Voćinu biskup Škorčević primio voditelje braniteljskih udruga

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i ove godine organizira Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj posvećeno svim žrtvama općine Voćin u Domovinskom ratu s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane srbočetničkog agresora.

 

Ovogodišnje, 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj će biti održano, kao i do sada, 13. prosinca. 

Tim povodom, jučer (24.11.) je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević primio u Dvorani bl. Alozija Stepinca Biskupskog doma u Požegi voditelje udruga s područja Požeške biskupije, među kojima  i članove slatinske HVIDR-e kao nositelji organizacije svih dosadašnjih hodočašća predvođene predsjednikom Ilijom Nikolićem. 

 

Prigodom prijema svi nazočni su se ponaosob predstavili biskupu, a s planom provedbe hodočašća biskupa je upoznao Mato Bubaš predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije. Nekoliko riječi je uputio i bivši predsjednik županijske HVIDR-e Nenad Križić. Bubaš je naglasio kako će ovo 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj biti u skladu s epidemiološkim mjerama suzbijanja širenja koronavirusa. Biskup Škvorčević je upoznao nazočne sa dijelom programa koji će biti u Svetištu Gospe Voćinske, a voditelj Svetišta vlč. Ivan Ereiz pozvao je sve koji će doći u Voćin da u miru i dostojanstveno provedu taj dan, kako i priliči. 

Nakon upoznavanja i biskupovog blagoslova, nazočni su se uputili u crkvu sv. Lovre, smještenu odmah uz Biskupski dom, gdje ih je msgr. Antun Škvorčević upoznao sa poviješću tog srednjevjekovnog sakralnog objekta nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje. 

 

Biskup Škvorčević je po završetku prijema svima poklonio svoju autorsku knjigu ”Božja riječ nije okovana”- pisma, poruke i homilije u vrijeme pandemije koronavirusa. (adf; Foto: D. Fišli) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button