DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINE

Povodom proslave Dana općine u Čađavici održana 8. Međunarodna smotra folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”

U sklopu programa proslave Dana općine i blagdana sv. Petra, jučer (subota) je u Čađavici održana 8. Međunarodna smotra folklora naziva “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”. 
 
Okupljanje sudionika 8. Međunarodne smotre folklora započelo u čađavačkom mjesnom domu, da bi se potom folkloraši zaputili na igralište između OŠ Davorin Trstenjak Čađavica i DV Lipa Čađavica, gdje su svi zajedno otplesali kolo.
 
Svaka smotra folklora jedinstvena je prilika za vidjeti ljepotu plesova, svu raskoš narodnih nošnji te folklornih običaja koje njeguju folklorni ansambli i kulturno-umjetnička društva, pa tako i ova čađavačka koja je održana u mjesnom domu. Na samom početku sve je nazočne, među kojima je bio i predsjednik Općinskog vijeća Čađavice Josip Piskać, pozdravio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te ujedno i otvorio ovogodišnju Međunarodnu smotru folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”. 
 
Uslijedili su nastupi, a prvo se sa solo točkom predstavio Filip Virovac otpjevavši pjesmu “Dajem ti srce”, nakon njega su se na binu popeli polaznici Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, potom su krenuli nastupi folkloraša. Prvo su se pjesmom i plesom predstavili domaćini, članovi KUD-a Podravina Čađavica, nakon njih KUU Franjo Ebling Sveti Đurađ, potom KUD Crkvari, te KUD Izvor Žabljak općina Usora Bosna i Hercegovina i KUD Hrvatska čitaonica Selci Đakovački. Svi nastupi dobili su veliki pljesak gledatelja u dupke punoj dvorani mjesnog doma. 
 
Na kraju se predsjednica KUD-a Podravina Čađavica Valentina Predrevac zahvalila na izuzetnom odazivu, a posebnu zahvalu je uputila folklorašima koji su uveličali proslavu Dana općine, te predstavnicima KUD-ova uručila prigodne poklone. 
 
Ovogodišnju, 8. Međunarodnu smotru folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati” organizirao je KUD Podravina Čađavica, uz pokroviteljstvo Općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije.
 
nm (adf; Foto: D. Fišli; Foto dronom: R. Turkalj; Video: R. Turkalj)
 

 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button