NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Povodom ovogodišnjeg VIRKAS-a POU Slatina donosi predstavu Malog teatra „Don Quijote od Hrvatske“

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg VIRKAS-a Pučko otvoreno učilište Slatina donosi predstavu Malog teatra „Don Quijote od Hrvatske“ koja će se na pozornici slatinskog kina održati sutra, 24. lipnja s početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice u preprodaji je 40,00kn, a na dan predstave 50,00kn.

Don Quijote od Hrvatske

IGRAJU: Sven Jakir, Igor Baksa

TEKST: Igor Baksa

DRAMATURGIJA: Anja Pletikosa

VIZUALNO OBLIKOVANJE I LUTKA: Lorna Kalazić

Don Q programska_web_final

Mjesto radnje Španjolska,
vrijeme radnje 17. stoljeće?

Mjesto radnje Hrvatska,
vrijeme radnje sada!

Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave. Sve ostalo, scenografija, kostimi, glazba, pa čak i glumački ansambl, s vremenom je nestajalo pod utjecajem ovih ili onih (ne)prilika u kulturi i nezavisnom kazalištu. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra.

Baksa i Jakir slavna su lica hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene, dvojica glumaca i prijatelja koje je život razdvojio, a kultura zgnječila. U svoje karijere uložili su sve što su imali i znali, a jadni uvjeti posla i života u Hrvatskoj i van nje natjerali su ih da nestanu sa scene te da se ponovo susretnu i u ovom trenu, u ovoj predstavi, samo za vas… potuku, napiju, posvađaju, ubiju, samoubiju, povrate, sve u čast i slavu djevice Dulcineje, hrvatskog čistog obraza i umjetnosti glume!

Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suzaumjetnosti i zdravog razuma.

Don Q_plakat_web_final

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button