DOGAĐANJANASLOVNICA

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Knjižnicu posjetili prvašići OŠ Josipa Kozarca

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018. Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina danas su posjetili učenici prvih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca u pratnji učiteljica.

Knjižničarka je upoznala učenike sa službama i uslugama Knjižnice i provela ih kroz sve odjele na kojima su ponosno stajale uredno složene knjige na novim mjestima za što su se pobrinuli djelatnici Knjižnice uz pomoć majstora Joze, Željka i Ratka.
Objasnila im je i način posuđivanja knjiga, a učenici su dobili i besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Potom je u multimedijalnoj dvorani održana pričaonica na temu bajke „Crvenkapica“, budući da bajke Jakoba i Wilhelma Grimma predstavljaju značajnu književnu baštinu njemačkog naroda, odnosno narodno blago.

Nakon pročitane bajke, učenici su komentirali koji im se lik najviše sviđa, odredili su najvažnije događaje u djelu, te tko je u djelu dobar ili zao…, te ju pogledali na velikom plazma ekranu uz pomoć elektroničke građe.
Potom su učenici uz pomoć malog kazališnog okvira i lutaka prezentirali radnju Crvenkapice.

Tijekom boravka u Knjižnici ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević, učenike je ukratko upoznala s glagoljicom, koja predstavlja simbol izvornosti hrvatske kulture.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button