NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Povodom Međunarodnog dana žena u Zavičajnom muzeju Slatina 9. ožujka otvorenje izložbe Slatinčanke…

Povodom Međunarodnog dana žena Zavičajni muzej Slatina u suradnji sa srednjim školama iz Slatine priprema izložbu pod nazivom Slatinčanke… koja će biti otvorena sutra, 9. ožujka od 19 do 21 sat.

Cilj izložbe je prikazati građanstvu izdvojene portrete naših sugrađanki koje su djelovale na polju obrazovanja, zdravstva, sporta, kulture i poduzetništva.
Prema riječima v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Srđana Đuričića jedan dio portreta poznat je već našoj javnosti, dok će se s pojedinim imenima možda po prvi put susresti.

Izložbu su pripremile učenice 3. i 4. razreda ekonomije Srednje škole Marka Marulića pod mentorstvom prof. Sanje Mrzljak Jovanić i učenici 2. razreda prodavača Industrijsko obrtničke škole Slatina pod mentorstvom prof. Nede Mađarac.

Sukladno preporukama za sprječavanje širenja infekcije koronavirusa ulasci na izložbu su predviđeni u grupama do 14 osoba u terminima od 19:00, 19:30, 20:00, 20:30 i 21:00 sati.

Iz Zavičajnog muzeja Slatina mole sve zainteresirane da termin svog dolazaka potvrde na broj 099/547-0955 ili elektroničkom poštom: z.m.slatina@gmail.com

Izložba će u muzeju biti postavljena do 23. ožujka 2021. godine.
(mf/Izvor: Zavičajni muzej Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button