NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Povodom Hrvatskog dana nepušenja Zavod za javno zdravstvo 2. ožujka organizira Dan otvorenih vrata

U Republici Hrvatskoj već se niz godina obilježava Hrvatski dan nepušenja – Dan bez duhanskog dima. To je uvijek prvoga dana korizme, a u Virovitičko-podravskoj županiji tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Ovu aktivnost podržava i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Dan bez duhanskog dima osmišljen je kako bi se pušače duhanskih proizvoda upravo u korizmi potaknulo na donošenje odluke o prestanku pušenja i odricanju od ove nezdrave i štetne navike. Nepušačima je to prigoda da učvrste svoj stav o nepušenju kao zdravom načinu življenja.

Ovim povodom Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije za sve zainteresirane građane organizirat će u srijedu 2. ožujka 2022. godine na prvi dan korizme Dan otvorenih vrata.

Članovi stručnog tima Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije zainteresirane će građane informirati o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja te o školama nepušenja u kojima pušači mogu proći kroz proces odvikavanja od pušenja.
Stoga se građani pozivaju da u srijedu 2. ožujka 2022. godine između 8 i 14 sati kod medicinskog tehničara u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja na 1. katu Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (Ljudevita Gaja 21, Virovitica) potraže informacije o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja te o školama nepušenja u koje se mogu uključiti kako bi prestali pušiti.

Javnozdravstvenom akcijom obilježavanja Dana bez duhanskog dima želi se skrenuti pažnja javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.
(mf/Izvor: ZZJZ VPŽ)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button