DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Povodom Dječjeg tjedna mališani DV Zeko ugostili slatinskog gradonačelnika

Povodom Dječjeg tjedna koji se u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini tradicionalno obilježava svake godine raznim aktivnostima djeca su ugostila i gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji ih je posjetio u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića.

Gradonačelnik je tom prigodom pozdravio sve djelatnike i polaznike vrtića kojima je čestitao njihov tjedan, te naglasio kako mu se čini da je u ovom vrtiću svaki dan dječji dan jer se djeci pridaje osobita pažnja, a naročito u sklopu Dječjeg tjedna.

Goste je dočekala ravnateljica vrtića Sanela Valpovac Maurer, a potom ih je skupina Točkice odvela u goste svojim prijateljima u skupinu Ivančice.

Vesele „Točkice“ su ih sve obradovale pjesmom „Jesen“ i recitacijom „Jesen na putu“ koju je igrokazom upotpunila teta Jesenka.
Vrijedne ručice malih „Ivančica“ pripremile su voćnu salatu od raznovrsnog voća kojemu su dodatak bili šlag i uvijek slatka čokolada, a kojom su počastili gradonačelnika i njegovog zamjenika tijekom srdačnog razgovora o zajedničkim temama, naravno o dječici u našemu gradu, njihovim željama i potrebama, a mališani su pokazali i zavidno znanje o poznavanju Slatine.

Na kraju su mališani darivali gradonačelnika te mu poklonili stablo s porukama o dječjim pravima, a potom ga ispratili do skupine Kolačići koja je u holu izrađivala haljinu od lišća za tetu Jesenku.
Kolačići su počastili gradonačelnika prikazom novo uvježbane igre s pjevanjem „U Slatini je kućica“, a pripremili su za njega i dar, odnosno zeku obasutog jesenskim plodovima koje su mu vrlo maštovito prezentirali.

Gradonačelnik se zahvalio na pažnji i darovima, te istaknuo kako će mu ovaj dan ostati u lijepom sjećanju jer bio je to dan pun veselja i smijeha gdje su djeca potvrdila da je u njihovom vrtiću svaki dan Dječji dan što se vidjelo i na njihovim veselim licima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button