NASLOVNICAOPĆINE

Povodom Dana općine u Čađavici održana 14. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i revija zaprega

U povodu proslave Dana općine Čađavica i blagdana Petrova, na nogometnom igralištu u Čađavici održana je 14. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica i uvijek atraktivna revija zaprega.

Izložbu je otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović uz nazočnost načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, predsjednika Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miška Šklempe i predsjednika Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica Darija Bošnjaka. 

Gosti su imali priliku provozati se konjskim zapregama kroz Čađavicu, te razgledati plemenite životinje. Svim učesnicima 14. međužupanijske izložbe hladnokrvnih konja podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, a podijelili su ih virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, općinski načelnik Mirko Rončević, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe, te potpredsjednik Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica Ivan Dugaja. 

Program obilježavanja Dana općine nastavljen je defileom motorista kroz Čađavicu i dolaskom članova Moto kluba ”Zvijeri” Čađavica sa svojim gostima na nogometno igralište. Također, proslavu Petrova uveličali su i članovi Oldtimer kluba Našice koji su izložili svoja vozila kako bi ih posjetitelji mogli razgledati i fotografirati se uz njih.

Dok su posjetitelji razgledali konje i zaprege, a nešto prije dolaska motorista, uz nogometno igralište vatrogasci VZO Čađavica i DVD-a Orahovica održali su pokaznu vježbu gašenja požara na otvorenom prostoru, a vatrogasni K9 timovi (vatrogasac-vodič i potražni pas) vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije su prikazali ulogu pasa u vatrogastvu. Također, posjetitelji su imali prigodu ući u ”košaru” vatrogasnih auto-ljestava i uživati u pogledu s 30 metara.

Za dobru zabavu pobrinuo se tamburaški sastav, a za sve posjetitelje priređen je vol na ražnju i čobanac.

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević bio je zadovoljan s ovim dijelom proslave Dana općine i blagdana sv. Petra.

– Danas je održano središnje događanje proslave Dana općine u sklopu kojeg, već tradicionalno, smo održali 14. međužupanijsku izložbu hladnokrvnih konja Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja i reviju zaprega. Proslavu su nam uveličali motoristi Moto kluba ”Zvijeri”, Oldtimer kluba Našice i vatrogasci, a za sve posjetitelje smo osigurali porcije voletine s ražnja i čobanac. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ove naše proslave, ponajprije djelatnicama i djelatnicima Općine, kao i ženama iz projekta ”Zaželi-Općina Čađavica”, koji su se dobrovoljno javili da bi sve proteklo kako to i priliči. Također, zahvaljujem se i našim gostima, županu Igoru Androviću i njegovom zamjeniku Mariju Klementu, koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj. Proslavu Dana općine zaključit ćemo u utorak, 29. lipnja, svečanom svetom misom u župnoj crkvi u Čađavici – rekao je načelnik Rončević.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.

– Ovaj događaj, izložba hladnokrvnih konja i revija zaprega, jedinstven je u našoj županiji i čast mi je bila biti dio toga. Zahvalio bih se domaćinima, Općini Čađavica i načelniku Mirku Rončeviću, na pozivu kako bih bio dio proslave Dana općine – Petrova. Lijepo je bilo provozati se kočijom, razgledati te plemenite životinje, kao i pogledati spremnost i uvježbanost naših vatrogasaca – rekao je župan Andrović.

Osim konjogojcima, zahvalnice za sudjelovanje dodijeljene su i LU ”Sokol” Čađavica, LU ”Jelen” Noskovci, Moto klubu ”Zvijeri” Čađavica, Oldtimer klubu Našice te vatrogascima, a uručili su ih župan Igor Andrović i načelnik Mirko Rončević.
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button