NASLOVNICAOD SVEGA POMALOOPĆINEPOLITIKARADIO EMISIJE

Povodom Dana Općine Sopje, Radio Slatina je ugostila načelnika Androša i predsjednika Općinskog vijeća Hrgovića

Gosti etera Radio Slatine danas su u povodu Dana svoje općine bili načelnik općine Sopje Berisav Androš i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović.

Zadovoljni proteklim četverogodišnjim razdobljem u kojem se mogu pohvaliti brojnim realiziranim projektima došli su nam ispričati o spomenutom.

Načelnik Androš mještanima općine na čijem je čelu čestitao je ovaj važan dan za općinu, kao i vatrogascima Dan svetoga Florijana, njihova zaštitnika .

„ Biti će ovo specifičan Dan općine, s obzirom na koronavirus. Proslaviti ćemo ga samo simbolično u četvrtak obilaskom projekata na području naše općine koji su u realizaciji. U normalnoj situaciji Dan općine proslavljali bismo nekoliko dana različitim sadržajima. Naša Općina je u suradnji s kolegama iz Starina prošla na Interreg natječaju  Europske unije i za realizaciju manifestacija među kojima je i proslava Dana općine Sopje dobila 850 tisuća kuna. Proslava će s obzirom na situaciju biti prolongirana za povoljnije razdoblje, a u slučaju nemogućnosti realizacije proslave postoji i mogućnost prenamjene sredstava“, ispričao je Androš.

Siniša Hrgović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje izrekao je zadovoljstvo time što su se realiziranim projektima u proteklom razdoblju dotaknuli svih kategorija stanovništva spomenute općine, od onih tek rođenih do poduzetnika.

Androš napominje da su lokalne jedinice od 2017.godine, odlukom Vlade RH o fiskalnoj decentralizaciji, općine i gradovi,pogotovo ruralna područja, dobili daleko veća sredstva nego što je bio slučaj do tada.

Konkretno za općinu Sopje to znači godišnje 2,5 milijuna kuna zahvaljujući kojima je općina mogla izrealizirati vrtić, cestu Kapinci-Josipovo,društveni dom Nova Šarovka,cesta do Drave,opremanje domova,uređenje poljskih puteva i brojne druge projekte.

Značajna je suradnja s Mjesnim odborima, sportskim udrugama i ostalim udrugama.

Od značajnijih projekata planiranih u narednom razdoblju treba izdvojiti obnovu karaule „Zanoš Kapinci“ i prenamjene u edukativni, sportski centar….u tijeku je trenutno priprema dokumentacije za ovaj projekt. “Osiguravanjem ovih sadržaja postavljaju se temelji za osnivanje ureda TZ Općine Sopje”,zaključio je Androš .

Tekst: Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button