DOGAĐANJANASLOVNICA

Povodom Dana Gornjeg Miholjca održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora

Povodom Dana mjesta Gornji Miholjac i blagdana mjesne zaštitnice sv. Terezije Avilske, jučer je u mjesnom domu održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Gornji Miholjac.
Osim članova Vijeća, na sjednici su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, predsjednik Temeljnog ogranka UHDDR-a Bakić Ivica Pavin, predsjednik Temeljnog ogranka UHDDR-a grada Slatine Vlado Kočiš, predsjednik Udruge PTSP Nova Bukovica Darko Meter, dopredsjednik Temeljnog ogranka UHDDR-a Gornji Miholjac Drago Radočaj,  Streljačkoga kluba Miholjac Josip Kovačić i drugi mještani.

Svečana sjednica započela je himnom i minutom šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Potom je predsjednik Vijeća MO Željko Kolinger podnio izvješće o provedenim aktivnostima u sklopu kojih je između ostaloga saniran pod u mjesnom domu, te su se poboljšali uvjeti za rad Streljačkoga kluba Miholjac koji je jedini sportski klub opstao u mjestu.
„Sredstva Mjesnog odbora su skromna, te u svim planiranim radovima za poboljšanje kvalitete života naših mještana, počevši od komunalne infrastrukture, ovisimo o potpori Grada Slatine, te naravno kroz projekte županije i države.  Vijeće MO predložilo je desetak projekata, a među najznačajnijima su rješavanje prilaza prema Parku hrvatskih branitelja u kojemu je potrebno ukloniti ili urediti stara dotrajala stabla koja trenutno predstavljaju potencijalnu opasnost za mještane. Nadam se da ćemo na tom prostoru u skoroj budućnosti podići i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima kako je i planirano.
U planu je također etapno renoviranje dvorane na katu mjesnog doma, ali i prostorije u prizemlju u kojoj se održavaju misna slavlja, zatim izgradnja nogostupa u ulicama Petra Zrinskog i kneza Domagoja do škole te izgradnja mosta na rijeci Čađavici u Ulici kneza Domagoja.
Najbitnije je da iza sebe ostavimo trag, da se vidi da smo nešto napravili za boljitak svih mještana a posebno mladih čiji je odlazak iz mjesta u posljednjih godinu dana jako vidljiv. Otišle su nam tri cijele obitelji, te pet mladih osoba u svijet za boljim životom. Taj trend želimo zaustaviti te se moramo boriti zajedničkim snagama i stvoriti bolji život za sve.“
– rekao je Kolinger te svoje izlaganje završio starom izrekom: „Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preći.“

Čestitajući mještanima Dan Gornjeg Miholjca, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom naglasio kako će Grad Slatina, kao i do sada pokušati pratiti sve potrebe mještana i pomoći u realizaciji projekata, od realizacije Parka hrvatskih branitelja, preko rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog armiranobetonskog, kolno-pješačkog mosta na rijeci Čađavici u Ulici kneza Domagoja za koji je izrađen idejni i glavni projekt, u tijeku je izrada troškovnika, a do kraja godine očekuje se pribavljanje građevinske dozvole kako bi projekt bio spreman za kandidaturu za dobivanje sredstava za iduću godinu kroz Program regeneracije malih gradova ili drugi odgovarajući javni poziv za sufinanciranje ruralnog razvoja.
Grad Slatina će se svakako uključiti i u druge projekte VMO, te se za iduću godinu planira nabava projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade društvenog doma, te kandidatura na natječaj MRRFEU-a za izgradnju nogostupa uz županijsku cestu kroz Gornji Miholjac.

Dan Gornjeg Miholjca mještanima su čestitali i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, te predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić koji je izrazio uvjerenje da će brojne aktivnosti članova VMO u tom slatinskom prigradskom naselju koje je najudaljenije od središta Slatine, što je ponekad nedostatak, ali i prednost, pridonijeti stvaranju boljih uvjeta života, koji će rezultirati ostankom mladih ljudi u mjestu. Na kraju je istaknuo da će u projektima VMO partner svakako biti i Županija.

U nastavku svečane sjednice najboljim su pojedincima i klubovima, koji su prošlog vikenda na Turniru u streljaštvu, gdje su sudjelovala 42 strijelca zračnom puškom i 6 pištoljem, uručene medalje i pehari.
Pobjednicima u kategorijama streljačka škola djevojčice i dječaci, medalje je uručio predsjednik Vijeća MO Željko Kolinger, u kategoriji kadeta predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, u kategorijama veterana, seniora i branitelja medalje je uručio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, a pehare najboljim ekipama predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić.

Obilježavanje Dana Gornjeg Miholjca nastavlja se sportskim, zabavnim i društvenim manifestacijama u nedjelju, 21. listopada.
U prostoriji za misne obrede Hrvatskog doma sveta misa bit će služena u 8,30 sati. U 13,30 sati na nogometnom igralištu u Gornjem Miholjcu odigrat će se Turnir između kategorije U-12  podmlatka Gornjeg Miholjca, Bakića i  Slatine, a podjela pehara očekuje se u 16,30.
Proslava će završiti cjelovečernjom zabavom u velikoj dvorani doma uz „Suhopoljske tamburaše.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button