DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Povodom 20 godina postojanja slatinska Udruga PRO VITA 4+organizirala predavanje Don Josipa Mužića

Dvadeseta obljetnica rada i postojanja slatinske Udruge obitelji s 4 i više djece PRO VITA 4+ bila je povod sinoćnjem predavanju prof. dr. sc. Don Josipa Mužića, poznatog katoličkog teologa i voditelja obiteljskih susreta. Don Josip je postao poznat široj javnosti u vremenu pojave koronavirusa, zbog svojih promišljanja o cijepljenju. On progovara o homoseksualizmu, pobačaju, pornografiji, o tome kako trebamo vratiti Boga u svoje živote i prestati biti praktični vjernici…

Ispred organizatora UDRUGE PRO VITA 4+, zainteresirane, kojih se okupio lijepi broj, na početku ali i samome kraju događaja je pozdravio ravnatelj GDCK-a Vladimir Jelenčić, na čiju je inicijativu ova Udruga 2004. godine i osnovana.

Zahvalio je Don Josipu, ali i Terezi i Miri Ljubić iz Kaštel Lukšića, bračnome paru koji je iznio svoje svjedočanstvo o trnovitome putu zasnivanja vlastite obitelji, na dolasku u Slatinu i na svemu rečenome što su podijelili s publikom.

Tema i naslov predavanja „Obitelj – temelj zajednice“ nešto su promijenjeni, no naglasak je ostao na obitelji pa je novi naslov glasio „Kako osnažiti obitelj u Hrvatskoj?“

Don Josip Mužić, kao odgovor na temu koja je postavljena u obliku pitanja je istaknuo kako po tom pitanju treba raditi i djelovati na nekoliko različitih područja – gospodarstvo… duhovnost, vjera te svoja razmišljanja u nastavku i pojasnio.

Po završetku njegova predavanja, bračni par Tereza i Miro Ljubić iz Kaštel Lukšića, koji su došli kao gosti u Slatinu zajedno s Don Josipom, ispričali su svoj put od nemogućnosti imanja vlastitog djeteta do pronalaska utjehe i smisla u udomiteljstvu i konačnici posvajanju djece kojima su udomitelji.

Oni su 21 godinu u braku, od čega se 15,5 godina bave udomiteljstvom.

– Mi smo sebe odlučili staviti u Božje ruke. Ovaj put kojim smo krenuli nije lagan, ali nije ni poanta da bude lagan, – kažu Ljubići s velikim osmijehom na licu.

Ovaj sinoćnji događaj, koji je sufinancirala Virovitičko-podravska županija, potrajao je oko 1,5 sat, a završio je zajedničkom molitvom.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button