DOGAĐANJANASLOVNICA

Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2018. „Volontiram, srce diram“ stigla u ruke gradonačelnika

Grad Slatina je nedavno dobio Povelju za uspješno provedenu Naj-akciju 2018. pod nazivom „Volontiram, srce diram“ kojom je poboljšan i uljepšan život djece, a u kojoj su bile uključene sve institucije grada, vrtići, škole kao i veliki broj građana.

Na svečanom proglašenju Naj-akcija 2018. koja je održana u Zagrebu, 20. studenog u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece, Povelju je u ime Grada Slatine primila predsjednica Koordinacijskog odbora Akcije “Gradovi/općine – prijatelji djece” Grad Slatina – prijatelj djece i predsjednica DND Slatina Snježana Pačarić.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi Snježana Pačarić je Povelju uručila gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Bila je ovo ujedno i prigoda za razmjenu informacija o aktivnostima na poboljšanju uvjeta života djece u Slatini, gdje je gradonačelnik Ostrošić istaknuo pojedine projekte koji su odrađeni ali i one koji su planirani u narednom razdoblju za boljitak slatinskih mališana, između ostaloga, ulaganje u dječje vrtiće, uređenje i opremanje parkova igralima za djecu, sufinanciranje izgradnje Dječjeg odjela u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, uređenje prostorija Hrvatskog doma koje koriste brojni polaznici Glazbene škole Milka Kelemena, sufinanciranje izgradnje bazena u Domu zdravlja VPŽ, sufinanciranje izgradnje škole u Bakiću… Iznio je i niz aktivnosti koje se provode kroz brojne manifestacije u gradu za djecu.

Snježana Pačarić informirala je gradonačelnika o vrlo dobro posjećenoj Priredbi koja je održana u subotu 1. prosinca, kontinuiranom održavanju igraonica i radionica s djecom utorkom i četvrtkom, o predstojećoj Tribini “Uloga organizacija civilnog društva u kvalitetnom razvoju zajednice”, te o planiranom Dječjem dočeku nove godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine, a bilo je riječi i o planiranim aktivnostima u 2019. godini gdje je dogovorena daljnja suradnja na zajedničkim projektima uz neke nove ideje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button