KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

POU Slatina odobreno svih pet nominiranih projekata

Pučko otvoreno učilište Slatina se u jesen 2023. godini prijavilo na pet natječaja, rezultati su počeli dolaziti i sada iz POU-a s ponosom ističu da će im ovo biti radna i uspješna godina jer je prošlo svih pet projekata.

Naime, prijave su upućene na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2024. godini s projektom „104 godine kinematografije u Slatini”. Radi se o poticanju europskih i hrvatskih filmova.

Na objavljen Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Virovitičko-podravske županije u 2024. godini, odobren je projekt „Slatinske kazališne večeri”.

Na Javni poziv za predlaganje programa Javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske Ministarstva kulture i medija slatinsko POU se prijavilo s tri projekta u kategorijama Dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti i Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, a na odobrenje su naišla sva tri: „Slatinska mala scena”, „Slatinske kazališne večeri” te „Daske koje život znače”, projekt koji podrazumijeva cjelovitu rekonstrukciju kazališne pozornice. Naime, kako se tijekom godine na slatinskim kazališnim daskama odvijaju svi najvažniji kulturni događaji, želja je da naša pozornica ponovno zablista.

-Svi su ovi projekti važni za kulturnu scenu Slatine, ne bi bili mogući bez entuzijastičkog sudjelovanja naše publike, suradnje s lokalnim partnerima te predanosti našega tima. Za sve ove projekte odobreno nam je 52.500 €,-rekla je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. 

tks(Izvor:POU Slatina,Foto:Arhiva)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button