NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

POU Slatina – 13. studenoga otvorenje 6. Slatinske male scene

Slatinska mala scena je projekt koji Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Slatine organizira s ciljem da se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kroz kazališne predstave približi kazališna umjetnost.

Po drugi puta ove je godine Slatinska mala scena započela radionicama glinom za vrtićku i djecu osnovnoškolskog uzrasta koje je na tragu prošlogodišnje izuzetne suradnje održala akademska kiparica Danijela Halužan Glumbić.

Održano je ukupno šest radionica, u slatinskim dječjim vrtićima Zeko i Suncokret te osnovnim školama Josipa Kozarca Slatina, Mikleuš,  Vladimira Nazora Nova Bukovica i Davorina Trstenjaka Čađavica, gdje su djeca od gline izrađivala božićne ukrase.

Svečano otvorenje 6. po redu Slatinske male scene održat će se sutra, 13. studenoga s početkom u 11 sati kada će biti predstavljena i izložba radova nastalih na radionicama s glinom.

Ovogodišnju Slatinsku malu scenu otvorit će Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka predstavom „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“.

U okviru programa slatinska će publika moći uživati u još tri predstave, tako će se 19. studenoga predstaviti Kazalište Smješko predstavom „Kakva mati takva kći“, 20. studenoga POU Slatina donosi predstavu „DNK“ u izvedbi Kazališta Virovitica, dok će 21. studenoga 6. Slatinsku malu scenu zatvoriti Scena Gorica predstavom „Tonka Bontonka“. (mf)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button