NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

POU Slatina 13. lipnja priprema izložbu keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“

U četvrtak 13. lipnja s početkom u 12 sati u holu kino dvorane u Slatini bit će  otvorena izložba odabranih radova nastalih na umjetničkim radionicama keramike i vitraja u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“.
Riječ je o gostujućoj izložbi Pučkog otvorenog učilišta Krapina koja je ostvarena zahvaljujući suradnji s POU Slatina.
Na izložbi će sudjelovati i polaznici dječjeg vrtića Zeko iz Slatine s prigodnim programom.

Na radionicama keramike i vitraja u organizaciji POU Krapina je u proteklih gotovo godinu dana sudjelovalo ukupno 54 polaznika starijih od 54 godine. Voditeljice su bile renomirane umjetnice: akademska slikarica-keramičarka Ljerka Njerš, dr. art. Mirjana Smolić i akademska slikarica, majstorica vitraja Dominique Jurić.

Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice keramike održane u domovima umirovljenika.

Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15%  plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine s ciljem povećanja vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine.

Posjetite i Vi ovu zanimljivu izložbu 13. lipnja u slatinskom kinu!

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button