DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Potvrda ljubavi: 6 parova u Novoj Bukovici obnovilo bračne zavjete – proslavljena 3 Zlatna pira

Ljubav i vjernost u dobru i zlu, pomoć u teškim danima i zajedničko dijeljenje radosti u onim dobrima – obećali su to i puno više danas supružnici koji su proslavili 40 i 50 godina bračnog zajedništva s područja Općine Nova Bukovica.
Na simboličan način, na svetoj misi u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici koju je predvodio vlč. Mario Matijević, svoje su zavjete obnovila tri bračna para koja su na taj način obilježila svoj Zlatni pir. Čak 50 godina bračnog zajedništva proslavili su Katica i Tomislav Kovač te Mira i Josip Debeljak iz Mikleuša, kao i Ivanka i Pavo Klešćek iz Miljevaca.
Isto tako veliku obljetnicu od 40 godina braka proslavila su dva para iz Nove Bukovice; Anica i Ivan Tudić i Mirjana i Stjepan Karl, te Slava i Zdenko Blažević iz Mikleuša.

– Današnje misno slavlje obogaćujemo proslavom velikih obljetnica naših župljana. Zajedno sa Župnim pastoralnim vijećem osmislili smo ovaj dan kao jednu nedjelju u godini u kojoj ističemo ljude koji su dugo godina proživjeli u braku. Zašto? Da bi i oni postali svjetionik koji će, u današnje vrijeme brojnih rastavljenih brakova i prekršenih bračnih zavjeta obećanih Gospodinu, pokazali svima da nije baš tako, da postoje ljudi koji su obećali prije 40 ili 50 godina svoju vjernost pred Bogom i do dana današnjega prema tom obećanju žive. Na taj način drugima daju primjer ustrajnosti i poticaj da i mladi bračni parovi dočekaju proslavu svojih godišnjica koje u današnjem svijetu postaju svojevrstan izazov.
Vjerujem da će danas svoje riječi prisege kao na vjenčanju, ovi bračni parovi izgovoriti s još više ljubavi, s još više svjesnosti što zapravo znače te riječi, koje nakon toliko godina zajedništva imaju još veću snagu i važnost
, – istaknuo je u svojoj propovjedi župnik Matijević koji je čestitajući bračnim parovima obljetnice njihovog dugogodišnjeg bračnog života uručio prigodne darove, odnosno Uspomenu na proslavu bračnog jubileja i Bibliju.

Župnik blagoslovom, a crkvena zajednica srdačnim pljeskom čestitala je slavljenicima i poželjela im još puno godina u pravoj ljubavi, radosti i milosti, kako bi zajedno prošli sve prepreke na životnom putu i ostali jaki u vjeri.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


KATICA I TOMISLAV KOVAČ

Tomislav Kovač rodom iz Mikleuša upoznao je Katicu u njezinim rodnim Kutovima na zabavi. Ljubavna iskra odmah je obasjala njihova srca i nakon godinu dana svoju su ljubav zaključili vjenčanjem u Mikleušu 4. travnja 1970. godine.
Zajedno su proživjeli mnoge lijepe trenutke u proteklih 50 godina zajedništva koje su okrunili s dvoje djece, sinom i kćeri.

 


IVANKA I PAVO KLEŠĆEK

Pavo Klešćek i Ivanka r. Cingel upoznali su se u svibnju 1970. godine, a kako je proljeće u njima odmah probudilo ljubav, nisu dugo čekali i već 29. studenog iste godine izrekli svoje sudbonosno Da.
Svili su svoje toplo gnijezdo u Miljevcima gdje žive već 50 godina u sretnom zajedništvu, a dane im uveseljavaju njihove dvije kćeri, četvero unučadi i praunučica.

 


MIRA I JOSIP DEBELJAK

Ljubavna priča Mire i Josipa započela je 1968. godine u Šargovcu gdje su se upoznali. Kako su od tada bili nerazdvojni i znali da jedno bez drugoga ne može, svoju su ljubav zapečatili vjenčanjem 29. studenoga u crkvi sv. Ante u Petrićevcu kod Banja Luke.
Životne prilike tijekom Domovinskog rata dovode ih u Hrvatsku, točnije u Mikleuš gdje su sretno dočekali ovaj veliki jubilej – 50. obljetnicu braka.
Kruna njihove ljubavi su troje djece: Helena, Anela i Mario te petero unučadi.


MIRJANA I STJEPAN KARL

Stjepan Karl rodom iz Nove Bukovice upoznao je Mirjanu r. Matić u njezinoj rodnoj Čađavici gdje su se našli u istim svatovima 1978. godine. Bila je to ljubav na prvi pogled, jer kako nam je Stjepan rekao, od tog trenutka nije prestao misliti na svoju Mirjanu. Iduće godine su se zaručili, kako nalaže običaj, a 1. svibnja 1980. godine su se vjenčali. Iz njihove velike ljubavi rodila im se kći Martina, a nakon 40 godina zajedničkog života koje su proveli u uzajamnom poštivanju, dijeljenju i neizmjernoj ljubavi i danas su sretni, te uz dvoje unučadi Ivonu i Alena uživaju u svakome danu koji im je podario dragi Bog.


IVAN I ANICA TUDIĆ

Ivan i Anica upoznali su se 1979. godine u kinu u Novoj Bukovici. Planula je ljubav i zaručuju se sljedeće godine u ožujku, no kako se ljubav rasplamsala nisu dugo čekali i već 19. srpnja 1980. godine svoju sreću zaključuju vjenčanjem.
Svili su svoje gnijezdo u Novoj Bukovici gdje su i danas nakon 40 godina braka potpora jedan drugome. Ni kada je bilo najteže nisu odustali od ljubavi i vjernosti na koje su se zavjetovali.
Njihova sreća donijela im je dvoje djece kći Ljiljanu i sina Ivicu, a imaju i prekrasnih troje unučadi koji im uveseljavaju zajedničke dane.


SLAVA I ZDENKO BLAŽEVIĆ

40 godina braka proslavili su i Slava i Zdenko koji su svoju ljubavnu priču započeli vjenčanjem 2. veljače 1980. godine u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici.
Ljubav, uzajamno poštivanje, briga jedno o drugome prate ih i danas na svakom koraku zajedničkog života u Mikleušu koji su okrunili s troje djece.

 

 


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button