NASLOVNICAOPĆINE

”Potrubi za knjigu”: Bibliokombi posjetio škole u Čađavici i Sopju

U sklopu projekta ”Potrubi za knjigu”, koji provodi Gradska knjižnica Virovitica u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom, danas (četvrtak) je Matičnu školu Davorin Trstenjak Čađavica i Područnu školu Sopje posjetio bibliokombi, tj. pokretna knjižnica.
 
Kroz projekt se žiteljima cijele županije omogućava da dođu do omiljene knjige ili nosača glazbe, odnosno sve one građe i usluga (radionice programiranja, robotike, digitalnih vještina, informacijskih, kulturnih i obrazovnih sadržaja) koju danas ima virovitička knjižnica i koja još uvijek nije dovoljno dostupna stanovnicima ruralnih naselja. Cilj projekta je senzibilizirati stanovništvo Virovitičko-podravske županije za sve knjižnične usluge te im osim knjiga i druge građe donijeti prvenstveno znanje, informacije, kulturne i obrazovne programe. 
 
U Čađavici su bibliokombi, osim učenika matične škole, pohodila djeca iz područnih škola Noskovci i Ilmin Dvor te predškolci Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, a podršku ovom projektu, uz ravnateljicu škole Kseniju Žunec, došao je dati i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. 
 
U Sopju su bibliokombi posjetili učenici područne škole i predškolci Dječjeg vrtića Bambi, a u ovu pokretnu knjižnicu se učlanio i općinski načelnik Berislav Androš. 
 
– Za djecu je pripremljen čitateljski piknik, čitanje i okrijepa jabukama, te razne druge aktivnosti. Sva djeca su dobila priliku besplatno se učlaniti u pokretnu knjižnicu. Hvala organizatorima što su nam dali priliku biti dijelom ovog projekta. Radujemo se jeseni i druženju uz knjige svaka dva tjedna kada nas budu posjetili – rekla je ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec. 
 
Bibliokombi će u općine Čađavica i Sopje dolaziti svaka dva tjedna te će se prije posuđene knjige moći vratiti, a nove posuditi. Projekt ”Potrubi za knjigu” je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
mf (adf; Foto: OŠ Davorin Trstenjak Čađavica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button