CORONAVIRUS INFO

Potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović o ukidanju i ublažavanju mjera: Stožer je donio nove odluke, ukida se mjera obveznog testiranja…

Potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović najavio je ublažavanje mjera. Neke se mjere u potpunosti ukidaju.

  • “Pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se svi moramo ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni”, rekao je Božinović.

Stožer je donio šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski te prelazak granica i te su odluke produžavaju do 31. ožujka.

U odluci koja se odnosi na okupljanja, neke mjere su ublažene, pa se može okupiti 100 osoba umjesto dosadašnjih 50. U zatvorenim prostorima može se okupiti 50 umjesto dosadašnjih 25 osoba.

  • “Ublaženi su uvjeti oko okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje COVID potvrda”, kazao je Božinović.

Od 1. ožujka prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti COVID-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela.

Objasnio je da za ulazak u poštu, primjerice, COVID potvrda ne treba, ali za ulazak u bolnicu treba.

Od danas vrijede i nova, blaža pravila u školama. Od ponedjeljka više nisu obavezne maske na nastavi, samo na hodnicima i primjerice u knjižnici. Više o ovome možete vidjeti OVDJE (dnevnik.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button