DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAŽUPANIJA

Potpisani ugovori za radove i opremanje cjelodnevnih škola

Za četiri škole Virovitičko-podravske županije odobrena sredstva u iznosu većem od 1.3 milijuna eura

U sklopu projekta “Hrvatska: ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju”, a kao dio eksperimentalnog programa „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“, u Virovitičko-podravskoj županiji potpisani su ugovori za radove i opremanje četiriju cjelodnevnih škola na području županije u vrijednosti od 1.330.704,73 eura.

U odnosu na broj učenika, škole su podijeljene u kategorije prema kojima su im odobrena sredstva pa je tako OŠ A. Cesarec Špišić Bukovica odobreno 300.000 eura (za radove 118.482,39 eura i za opremu 181.517,61 eura), OŠ I. G. Kovačića Gornje Bazje odobreno je 299.982,22 eura  (za radove 125.724,95 eura i za opremu 174.264,27 eura), OŠ I. G. Kovačić Zdenci odobreno je 324.715,51 euro (za radove 233.715,51 eura i za opremu 91.000,00 eura) dok je OŠ Suhopolje odobreno 406.000,00 eura (za radove 233.715,51 eura i za opremu 91.000,00 eura).

„Ovom smo prigodom potpisali ugovore za građevinske radove, informatičku, kuhinjsku i sportsku opremu, ali i za sve ono što će poboljšati rad naše četiri osnovne škole koje su ušle u eksperimentalni program cjelodnevnih škola. Osim četiri matične škole, tu je još i 17 područnih škola i ukupno tisuću učenika koji su obuhvaćeni ovim programom. Bitno je naglasiti da smo prva županija koja je provela ovoliko postupaka nabave i ovoliki broj ugovora. Vjerujem da će ovo biti vrlo korisno za sve četiri škole, za obrazovanje učenika, ali i za rad učitelja i nastavnika“ – rekao je župan.

Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja istaknula je kako se na ovaj način pokazuje da ulaganje u obrazovanje na području županije ima svoj kontinuitet jer se na ovaj način osigurava podizanje kvalitete unutar odgojno-obrazovnog sustava.

„S jedne strane imamo usavršavanje nastavnika, s druge imamo učenike, dok s treće strane imamo roditelje. Sve to uz veliku pomoć osnivača, a tu prije svega mislim na VPŽ, koja je prepoznala kako se unutar sustava može podići kvaliteta, i to kroz proces usavršavanje svih onih koji su u odgojno-obrazovnom sustavu. Naglasila bih da su ove četiri škole, koje su ušle među 62 škole koje su u provedbi ovog programa, pokazale da se kroz kroz B1 i B2 program može osigurati uključenost ne samo dionika sustava, već i izvan njega“ – rekla je ravnateljica Šerepac.

Virovitičko-podravska županija do sada je provela postupke nabave za građevinske radove – tri grupe, klimatizacijske uređaje, kuhinjske uređaje, informatičku opremu i sportsku opremu, a potrebno je još ugovoriti kombi vozila i interaktivne ekrane za sve četiri škole, kao i građevinske radove za OŠ Suhopolje te stručni nadzor. Rok izvršenja za sve radove i opremanje u cjelodnevnim školama je rujan 2024. godine te je preostalo još 803.855,99 eura za ulaganje u cjelodnevne škole.

Potpisivanju ugovora, između ostalih, nazočili su i Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju, Jasna Abramović, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove te ravnatelji Saša Topić iz OŠ I.G. Kovačića Gornje Bazje, Ivana Pavelić iz OŠ I. G. Kovačić Zdenci, Ivana Simeunović iz OŠ A. Cesarec Špišić Bukovica te Anto Škraba iz OŠ Suhopolje.

Ispred izvršitelja potpisnici su bili Nenad Meštrović (tvrtka Makinja d.o.o., Split), Mirko Škoro (tvrtka AGS gastro sistemi d.o.o., Osijek), Krešimir Habijanec (tvrtka Bistra d.o.o., Đurđevac), Slađana Novković (tvrtka Expert-ing d.o.o., Slatina), Krunoslav Horvat (tvrtka KF-INTERACTIV d.o.o., Sisak) te Krešimir Kraljić (Tvrtka Tome d.o.o., Omišalj). (mk, www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button