NASLOVNICAOPĆINE

POTPISANI UGOVORI: Općina Čađavica nastavlja sa zapošljavanjem žena kroz projekt „Zaželi 2 – Općina Čađavica“

Općina Čađavica je krajem 2020. godine uspješno privela kraju projekt „Zaželi – Općina Čađavica“ kroz koji je u vremenu od dvije godine bilo zaposleno 12 žena, jedan voditelj projekta i jedan koordinator projektnih aktivnosti, a istim je obuhvaćeno 72 starih i nemoćnih osoba s područja općine Čađavica, kao krajnjih korisnika.

Već za trajanja navedenog projekta, Općina Čađavica prijavila se na novi natječaj „Zaželi 2 – Općina Čađavica“ te krajem mjeseca veljače 2021. godine općinski načelnik Mirko Rončević potpisao je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli bespovratnih sredstava projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Pridržavajući se svih epidemioloških mjera sprječavanja širenja koronavirusa, danas je u čađavačkom Mjesnom domu održano potpisivanje ugovora između žena koje će biti zaposlene na projektu i načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića.  

– Prošli tjedan smo dobili ovjeren ugovor za drugu fazu projekta „Zaželi 2 – Općina Čađavica“ ukupne vrijednosti 917.350,00 kuna, a koji ovoga puta traje dvanaest mjeseci, i kroz njega će biti zaposleno deset žena. Trenutno imamo upisano šezdeset i pet krajnjih korisnika koje će te žene obilaziti.
U ovoj, drugoj fazi, nećemo morati nabavljati opremu, kao što su bicikli, sredstva za dezinfekciju, maske za lice, rukavice i ostalo, jer nam je sve to ostalo iz prvog projekta. Nadam se da će i ova faza projekta biti jako dobro prihvaćena od strane, kako zaposlenica, tako i krajnjih korisnika. Danas smo potpisali ugovore s deset žena, od kojih su neke radile na prvom projektu „Zaželi – Općina Čađavica“, a neke su nove, te voditeljem projekta. Već danas će zaposlenice krenuti obilaziti svoje korisnike, upoznavati se s njima i provoditi sve ono što u ugovoru stoji – istaknuo je načelnik Rončević te dodao:

– Prošli projekt „Zaželi – Općina Čađavica“ jako je dobro primljen od strane korisnika, te smo odmah po njegovom završetku dobivali upite kada će se ponovo početi sa sličnim projektom. Mislim da će i kroz projekt „Zaželi 2 – Općina Čađavica“ biti puno zadovoljnih korisnika, većinom starijih teže pokretnih osoba kojima, uz sve ono što zaposlenice rade, dobro dođe i razgovor. Osim toga, tu se uključuje i Općina, ako treba nešto drugo mimo projekta.
Tako će Općina u suradnji s Hrvatskim šumama-Šumarijom Slatina i Upravom dobra „Nikolaus Peter Grof Draskovich“ osigurati 100 kubika drva za ogrjev, te će korisnicima već od sljedećeg tjedna ta drva biti dostavljana. Znači, grof je donirao drva, a Općina je osigurala prijevoz, odnosno dostavu – zaključio je Rončević.

Uz načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, potpisivanju je nazočio i voditelj projekta Igor Čiček.
(df, mf/Foto: D. Fišli, R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button