DOGAĐANJANASLOVNICA

Potpisani Ugovori o radu s pružateljicama pomoći u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao 21 Ugovor o radu sa ženama koje će u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“ (UP.02.1.1.05.0222) pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Projekt Grada Slatine pod nazivom „Slatino, zaželi!“ financira se bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., prema pozivu za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Na početku sastanka okupljene žene pozdravili su Marija Fumić, voditeljica projekta, Teodora Fišer, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine koja je od samog početka uključena u projekt te gradonačelnik Denis Ostrošić koji ih je tom prigodom ukratko upoznao s projektom, a budući da je na području cijele Hrvatske pokrenut niz projekta Zaželi koji su do sada pokazali razna iskustva u radu s korisnicima, istaknuo kako je vrlo bitno odmah na početku razjasniti sve nejasnoće.

– Molim vas da prije svega poštujete sebe, a onda i korisnika kojemu trebate pružiti pomoć u skladu s vašim obvezama. Ne sumnjam da ćete se snaći i da će ova suradnja biti uspješna na obostrano zadovoljstvo, jer cilj ovoga projekta je da pomognemo i budemo na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Nakon potpisivanja ugovora kojemu je nazočio i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, održan je prvi radni sastanak gdje je voditeljica projekta Marija Fumić detaljnije upoznala žene s njihovim pravima i obvezama u sljedeća 24 mjeseca trajanja projekta.

Svaka zaposlena žena dobit će pet korisnika kojima će se kroz naredne dvije godine osigurati besplatna pomoć, a žene će korisnicima biti na usluzi kroz poslove pomoći u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, zatim pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pomoć pri odijevanju i održavanju higijene korisnika, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore, druženja te uključivanje u društvo.

Nakon sastanka žene su obavile i svoj prvi terenski obilazak te se upoznale s budućim korisnicima u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button