DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima slatinskih udruga

Na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za financiranje i ugovaranje programa i projekata udruga sredstvima proračuna Grada Slatine, a  prema prijedlogu stručnog Povjerenstva, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga za 2020. godinu.

Financiranje udruga za 2020. godinu, provest će se kroz četiri kategorije, tako da je Grad Slatina odobrio sredstva za udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u ukupnom iznosu 50.000,00 kuna, za udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite 47.000,00 kuna, za udruge u kulturi 62.000,00 kuna, te za udruge iz ostalih društvenih djelatnosti u ukupnom iznosu od 125.000,00 kuna.

Tim povodom danas je u Hrvatskom domu u Slatini upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga kojima su odobrena financijska sredstva iz gradskog proračuna.
Sve nazočne na početku je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić koja je tom prigodom istaknula dobru suradnju Grada sa slatinskim udrugama koje će ovim sredstvima moći ostvariti odobrene projekte u ovoj godini. Naime, ove su godine brojni projekti otkazani zbog situacije s koronavirusom, stoga su putem ovog natječaja odobrena i nešto manja sredstva nego ranijih godina.
Kako je naglasio pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, sredstva osigurana u gradskom proračunu za 2020. godinu za rad udruga i dalje su dostupna, te će se dodjeljivati prema zahtjevu pojedine udruge za one projekte koji se budu mogli realizirati s obzirom na trenutačnu situaciju.

– Udruge grada Slatine su zapravo srce samog grada. Volonterizam i rad volontera je humani čin u kojem osoba daje sebe za druge i samim time poboljšavamo našu lokalnu zajednicu, – istaknula je dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić, te napomenula i jedan novitet vezan za Civilni forum koji okuplja udruge, a čime je poboljšana komunikacija između udruga i Grada, ali i udruga međusobno.

Ove su godine financijska sredstva odobrena sljedećim udrugama:

Udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, HVIDRA Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica,  Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, ZUiČ HVIDR-a VPŽ i GO UHDDR Grada Slatine.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Udruga umirovljenika Slatina, Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Dijabetička udruga Slatina i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

Udruge u kulturi

Ogranak Matice hrvatske Slatina, Gradska glazba Slatina, Gradsko pjevačko društvo „Zrinski“ Slatina, Slatinski likovni klub, HKUD Dika Slatina i Foto-video klub Slatina.

Udruge iz ostalih društvenih djelatnosti

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, Udruga ratnih veterana „Hrvatski domobran“ Slatina, Društvo „Naša djeca“ Slatina, MK „SPEED“, Udruga mladih KRIK Slatina, LAG „MARINIANIS“, Airsoft klub Slatina, Udruga pčelara „LIPA“ Slatina, Udruga MOTIV Slatina, AUM Slatina, LIONS club Slatina, Biciklistički klub Slatina, Odred izviđača Lisice Slatina, Udruga za obrazovanje i održivi razvoj i Streljački klub „Miholjac“ Gornji Miholjac.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)Odluka financiranje programa i projekata udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata
Odluka financiranje programa i projekata udruga u kulturi
Odluka financiranje programa i projekata udruga iz ostalih društvenih djelatnosti
Odluka financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button