DOGAĐANJANASLOVNICA

Potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju EPIcentra Sequoia Slatina

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na uređenju edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra EPIcentar Sequoia Slatina, koji je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u gradu.

Ugovor vrijednosti 17.897.859,71 kn, potpisali su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor Domogradnje d.o.o. iz Virovitice Siniša Gregorić, u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića, voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Vesne Klement i inženjera gradilišta Slavena Gerenčira.

Rok za izvođenje radova je 10 mjeseci od uvođenja u posao, koje će se obaviti u narednih nekoliko dana.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Ostrošić u nadi uspješnog izvođenja radova istaknuo je očekivane ciljeve ovoga projekta, a to je revitalizacijom zaštićene prirodne baštine – stabla sequoie i parka smještenog u samom srcu Slatine, istočno od zgrade Gradske uprave, povećati atraktivnost Slatine kroz očuvanje prirodne baštine i stvaranje preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma. Kako bi se stvorili kapaciteti za što duže zadržavanje posjetitelja, u sklopu Epicentra Sequoie uredit će se hostel kapaciteta 32 ležaja, konferencijski prostor, vidikovac sa stalnim izložbenim postavom te edukativne radionice.

Direktor Gregorić također je izrazio zadovoljstvo što je njihova tvrtka na javnoj nabavi dobila ovaj ugovor te je naglasio da raspolažu svim potrebnim tehničkim kapacitetima, stručnim i iskusnim ljudima te očekuju dobru suradnju i pravodobno dovršenje radova.

Projekt se provodi iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.“– Javni poziv „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, a odobrena EU sredstva za projektiranje, izgradnju, opremanje i promociju projekta iznose preko 16 milijuna kuna.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

      


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button