CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Poslovanje Slatina koma u uvjetima epidemije COVID-19, sigurnost građana prije svega – OTVORENA GRADSKA TRŽNICA

Tvrtka Slatina kom d.o.o. prilagodila je svoje poslovanje novonastalim otežanim uvjetima rada zbog epidemije virusa COVID-19. U skladu s tim svojih devet različitih djelatnosti organizirala je u potrebnom održivom intenzitetu s ciljem funkcioniranja istih, na način da zaštiti zdravlje svojih djelatnika, a samim time i krajnjih korisnika.

Odvoz otpada od građana i pravnih osoba

Odvoz miješanog komunalnog otpada i nadalje se odvija prema rasporedu kao i do sada, ali je zbog pridržavanja donesenih mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa obustavljen odvoz reciklabilnog i biorazgradivog otpada do daljnjega, odnosno dok se ne stvore uvjeti da se isti odvozi na siguran način.

Reciklabilni otpad, inače nakon prikupljanja od kućanstava ide na daljnju obradu, te se dodatno razdvaja i sortira kako bi se proslijedio dalje na oporabu. Navedene radnje značajno povećavaju rizik za djelatnike Slatina koma od eventualne zaraze, a budući da isti djelatnici prikupljaju i komunalni otpad, njihovom eventualnom zarazom cijeli sustav prikupljanja otpada došao bi u pitanje.

Stoga iz Slatina koma mole sve korisnike za razumijevanje i strpljenje, te da iznađu način da reciklabilni otpad skladište kod sebe dok se uvjeti poslovanja ne promjene. Svi oni koji nisu u mogućnosti skladištiti svoj reciklabilni otpad zbog malog stambenog prostora, isti mogu odvesti u reciklažno dvorište te ga odložiti u za to predviđene spremnike i mjesta.

Dimnjačarske usluge su se obavljale prema dinamici i rasporedu utvrđenom prema godišnjem planu čišćenja dimnjaka sve do 1. travnja ove godine. Prema preporuci Stožera civilne zaštite Grada Slatine, zbog samog načina obavljanja dimnjačarskih usluga koji uključuje odlazak od vrata do vrata, te ulazak dimnjačara u kuće, a samim tim i neposredan kontakt s korisnicima, odlučeno je da će se usluga do daljnjega obavljati samo prema pozivu, kako se ne bi ugrozila sigurnost korisnika.
Neizvršeni dio usluge za mjesec travanj, budući da sezona čišćenja traje do kraja travnja, obavit će se čim se za to stvore uvjeti, o čemu će korisnici biti pravodobno obaviješteni.

Trgovina pogrebne opreme radi redovno kao i do sada uz primjenu svih uvjeta zaštite, dok se ukopi održavaju prema nalogu Stožera civilne zaštite uz poštivanje svih donesenih mjera, odnosno uz prisustvo samo najuže rodbine i svećenika. U skladu s propisima, datum ukopa se ne objavljuje kao ni mjesto ukopa, a osmrtnice se objavljuju samo s najosnovnijim informacijama.

Što se tiče izgradnje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, te ostalih radova, djelatnici Slatina koma uz sve mjere zaštite, radove odrađuju prema planu i potrebama Grada Slatine.
Stambena pričuva sve svoje poslove radi u redovnom režimu osim što se u novonastalim uvjetima svi zahtjevi korisnika primaju isključivo putem e-maila i telefona.
Održavanje javne rasvjete radi normalno, a prema procijeni djelatnika o hitnosti, dok je naplata parkirališta uz odobrenje Grada Slatine obustavljena do 1. svibnja s mogućnošću produljenja ove mjere s obzirom na daljnji razvoj situacije vezano za virus COVID-19.

Tržnica

Prema nalogu Stožera slatinska tržnica je prestala raditi 3. travnja ove godine.
U suradnji s Gradom Slatinom i Stožerom civilne zaštite Grada Slatine, tvrtka Slatina kom d.o.o. s ciljem ponovnog otvaranja tržnice, osigurala je sve uvjete da tržnica radi pod posebnim uvjetima.
Tako je na vanjskom dijelu tržnice postavljeno 10 samostojećih objekata, odnosno „kućica“ u kojima će OPG-i moći prodavati voće i povrće.
Također su osigurani svi uvjeti u zatvorenom dijelu tržnice za prodaju mliječnih proizvoda, mesa i meda.
I na tzv. „staroj tržnici“ osigurani su uvjeti za prodaju cvijeća i rasadnog materijala iz vozila.

– Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se uređuje poseban način rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, sve je spremno, a u skladu s propisanim mjerama, te epidemiološkim i sanitarnim uvjetima, – istaknuo je direktor Slatina koma, Sanjin Hmelik.
Tom je prigodom naglasio kako slatinska tržnica svoja vrata otvara već danas, na Veliki četvrtak, 9. travnja, na obostrano zadovoljstvo, i proizvođača zdravih namirnica i kupaca koji žele nabaviti iste.
Isto tako ovim putem moli da se svi zajedno pridržavaju propisanih uvjeta, osobito higijene ruku i držanja razmaka od 2 metra, radi zaštite svih nas i sprječavanja širenja koronavirusa.
(Mihaela Feldi, Slatina kom d.o.o.)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button