DOGAĐANJANASLOVNICA

Posjetiteljsko-interpretacijski centar Sequoia predstavljen javnosti

Jučer je u  prostorijama EPIcentra Sequoia Slatina održan događaj pod nazivom „EUcentar Sequoia“ u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“. Riječ je o događaju kojega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije sad već tradicionalno organizira s ciljem predstavljanja projekata koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Tom je prigodom prisutne pozdravio pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić te ih upoznao s važnošću projekta „EPIcentar Sequoia Slatina“ za gospodarsko-turistički razvoj Grada Slatine i okolice.
Po završetku uvodnog dijela predstavljene su projektne aktivnosti koje su odrađene u sklopu projekta te je održana prezentacija stalnog izložbenog postava, a potom su posjetitelji mogli slobodno obići posjetiteljsko-interpretacijski prostor i upoznati se sa svim njegovim sadržajima.

Nakon prvog dijela Dana otvorenih vrata kojega su pripremili djelatnici Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine, odnosno pomoćnica pročelnika za projekte Anita Rastija i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Jurica Culej, Gradska razvojna agencija Slatine na čelu s vršiteljicom dužnosti ravnateljice Marijom Borošom, održala je prezentaciju o mjerama ruralnog razvoja, konkretno mjeri 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja.

Nakon prezentacije zainteresirani posjetitelji mogli su dobiti sve informacije o aktualnim natječajima i mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button