NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Posjetiteljski centar Dravska priča oduševio Vretence

U suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Vretenci su u utorak, 10. studenoga posjetili Posjetiteljski centar Dravska priča.

Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, dočekala je Vretence te ih provela Centrom upoznavši ih pritom s čudesnim svijetom Dravske priče.

Vretenci su se tako prvi put susreli s interpretacijom zaštićenih područja prirode, saznali što se to krije u kapljici vode, upoznali život u vodi i izvan nje te su „zaplovili“ rijekama Dravom, Murom i Dunavom. Uz kutak sova i vretenaca, obišli su Vretenci i kutak leptira u kojem se nalazi CITES kutak, jedan od svega tri koji se nalaze u Hrvatskoj te imali priliku vidjeti neke od zaplijenjenih stvari s graničnih prijelaza poput cipela od zmijske kože ili morskog konjica.

Posebno oduševljenje izazvao je zimski vrt s kojega se pogled pruža sve do rijeke Drave, a na odlasku Vretenci su zaključili da ovaj prvi posjet Dravskoj priči zasigurno nije i posljednji.

Posjet članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vtretenac Posjetiteljskom centru Dravska priča realizirao se u sklopu aktivniosti „Škola samostalnog življenja“ projekta „Nauči me i upsjet ću!“.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button