NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUDRUGE

Posjetiteljski centar Dravska priča oduševio Vretence

U suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Vretenci su u utorak, 10. studenoga posjetili Posjetiteljski centar Dravska priča.

Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, dočekala je Vretence te ih provela Centrom upoznavši ih pritom s čudesnim svijetom Dravske priče.

Vretenci su se tako prvi put susreli s interpretacijom zaštićenih područja prirode, saznali što se to krije u kapljici vode, upoznali život u vodi i izvan nje te su „zaplovili“ rijekama Dravom, Murom i Dunavom. Uz kutak sova i vretenaca, obišli su Vretenci i kutak leptira u kojem se nalazi CITES kutak, jedan od svega tri koji se nalaze u Hrvatskoj te imali priliku vidjeti neke od zaplijenjenih stvari s graničnih prijelaza poput cipela od zmijske kože ili morskog konjica.

Posebno oduševljenje izazvao je zimski vrt s kojega se pogled pruža sve do rijeke Drave, a na odlasku Vretenci su zaključili da ovaj prvi posjet Dravskoj priči zasigurno nije i posljednji.

Posjet članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vtretenac Posjetiteljskom centru Dravska priča realizirao se u sklopu aktivniosti „Škola samostalnog življenja“ projekta „Nauči me i upsjet ću!“.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica, a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot