DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Posjet Vretenaca Udruzi Regoč

Članovi Udruge Vretenac, njihove obitelji i volonteri prošlu subotu, proveli su u dobrom društvu predstavnika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, Žaklinom Ćirić i Marijom Vidaković.

Regoči i Vretenci svoju suradnju, ali prije svega prijateljstvo započeli su revitalizacijom Udruge Vretenac. U rujnu 2017. godine  predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Mirjana Jakovčev, ujedno i predsjednica Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama, posjetila je Slatinu te na sastanku održanom s predstavnicima Grada Slatine i predsjednicom Udruge Patricijom Karaman podržala revitalizaciju Udruge Vretenac.

U svojih 35 godina djelovanja Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč postala je pravi primjer dobre prakse aktivnog uključivanja ove ranjive skupine u život lokalne zajednice te aktivnu participaciju na otvorenom tržištu rada. Uz 20 zaposlenih osobnih asistenata i 4 osobe zaposlene na administrativnim i koordinatorskim poslovima Udruga Regoč broji i 15 volontera, a okuplja 100 osoba s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji s područja Grada Slavonskog Broda i okolnih općina. Isto tako, Udruga Regoč provodi različite radionice, od radionica tkanja do informatičkih radionica i radionica fotografije na kojima svakodnevno aktivno sudjeluje 50 osoba s intelektualnim teškoćama.

Posjet Udruzi Regoč u Slavonski Brod jedna je od aktivnosti projekta „Upozna i fotkaj“ koji financijki podržava Virovitičko-podravska županija. Posjetom su se kroz razgovor i druženje te neizostavno razgledavanje Udruge, Vretenci upoznali i s aktivnostima i projektima koje provodi Udruga Regoč, a Žaklina Čirić naglasila je i važnost uključenosti roditelja članova u rad udruge kao i važnost i nesebičnost volonterskog angažmana. Oduševljeni Regočima, Vretenci se žele zahvaliti predsjednici Udruge Regoč Mirjani Jakovčev, kao i njezinim voditeljicama na prijateljstvu i podršci kroz već pune 3 godine aktivnog rada i djelovanja Udruge Vretenac te se vesele sljedećem druženju.

(tks/Foto i Tekst:Izvor Udruga Vretenac, Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button