NASLOVNICAUDRUGE

Posebni odjeli OŠ E. Kumičića i članovi Udruge Vretenac Slatina sudjelovali u programu „Moje pravo na igru i sport“ u Zagrebu

Posebni odjeli Osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina sudjelovali su na sportsko-rekreacijsko-edukativnom programu za djecu s teškoćama u razvoju „Moje pravo na igru i sport“ koji je održan od 23. do 25. studenog u Zagrebu pri Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Organizator natjecanja bio je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a cilj i svrha natjecanja je osim druženja i pružanja prilike djeci s teškoćama u razvoju da pokažu svoje sposobnosti, ujedno i potaknuti sve građane da pokušaju razumjeti probleme djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i općenito probleme osoba s invaliditetom, te da barem nakratko razmisle o svom odnosu prema njima.

Učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića koji su sudjelovali na natjecanju su: Domagoj Ereš, Tomislav Kljajić, Iris Kokurić, Ena Herceg, Mihael Trbojević, Viktorija Juran, Mateo Grgić i Valentino Šagud, uz pratnju učiteljice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, te edukacijskih rehabilitatorica:  Jasne Radojčić, Ivane Sabolić i Patricije Karaman.

Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina predstavljali su članovi: Željana Kljajić i Matej Teglović.

U kategoriji učenika od 9 do 11 godina, u disciplini šut na gol 1. mjesto i zlatnu medalju osvojio je učenik Valentino Šagud, koji je i u disciplini trčanje 15 metara osvojio 2. mjesto, a 3. mjesto u istoj disciplini učenik Mateo Grgić.

U kategoriji učenika od 11 do 14 godina, učenik Mihael Trbojević, osvojio je 1. mjesto u disciplini šut na gol, učenik Domagoj Ereš 2. mjesto u disciplini boćanje i 3. mjesto u disciplini poligon, a učenik Tomislav Kljajić 3. mjesto u disciplini boćanje.

U kategoriji od 14 do 19 godina, učenica Viktorija Juran osvojila je 1. mjesto u disciplini poligon, a 3. mjesto u disciplini šut na gol.

I članovi Udruge Vretenac izborili su se za odlična mjesta, tako je Željana Kljajić osvojila 2. mjesto u disciplini poligon i 2. mjesto u disciplini šut na gol, a 3. mjesto u disciplini trčanje 15 metara. Matej Teglović osvojio je pak 2. mjesto u disciplini trčanje 15 metara i 3. mjesto u disciplini poligon i disciplini boćanje.

Iako smo veoma ponosni na uspjeh naše djece i članova, voljeli bih napomenuti  da djeca s teškoćama u razvoju u sportu ne traže rezultate i medalje već mnogo više od toga. Treningom pokušavaju svladati fizičke pokrete i psihičke barijere kako bi uspješno odgovorili na izazove svakodnevnog života. Iako postoje medalje, u ovom su natjecanju doista svi sudionici – pobjednici. A neki o njih su i pravi heroji.
Od srca se zahvaljujemo DVD-u Slatina što su pokrili troškove puta odlaska na ovo natjecanje.“
– istaknula je, u ime voditelja slatinske ekipe, predsjednica Udruge s intelektualnim teškoćama Vretenac, Patricija Karaman.(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button