DOGAĐANJANASLOVNICA

Položen temeljni kamen za novu Područnu školu u Bakiću

Danas su u Bakiću na prigodnoj svečanosti Ugovor o sufinanciranju izgradnje Područne škole Bakić pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina između Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine (prema kojemu se Grad Slatina obvezuje sufinancirati gradnju u iznosu od 300.000,00 kuna, 150.000,00 kuna u ovoj, te isti iznos u 2019. godini), potpisali župan Virovitičko-podravski Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, uz koje su između ostalih svečanosti prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen, načelnici općina Suhopolje Siniša Horvat i Sopje Berislav Androš te župnik Župe sv. Barbare Sladojevci vlč. Darijo Šimić koji je i posvetio početak radova na izgradnji nove Područne škole Bakić.

Izgradnja nove Područne škole u Bakiću, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, vrijedna je 1.435.161,88 kuna, a sufinancirana je sredstvima Virovitičko-podravske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grada Slatine. Radove na školi izvest će tvrtka Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, uz nadzor tvrtke Cip d.o.o. iz Virovitice.

Inače ovo će biti 31. nova školska zgrada koja se gradi na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 10 godina.
Nova škola, koju bi od iduće školske godine trebalo pohađati 30 učenika u tri razredna odjela, zamijenit će dotrajalu školsku zgradu izgrađenu davne 1907. godine.

Do završetka izgradnje, učenici iz Bakića putovat će uz županijsku potporu organiziranim prijevozom u školu u Slatini.

Temeljni kamen za novu Područnu školu u Bakiću položila je najbolja učenica Područne škole Bakić, Ana Sejkora, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i ravnateljice OŠ Eugena Kumičića Slatina, Božice Majhen.

Nakon što je ravnateljica Majhen pozdravila nazočne goste i zahvalila se županu i gradonačelniku na gradnji nove škole u Bakiću koja je, kako je rekla, sto posto opravdana budući se broj školaraca u Bakiću povećava, s nekoliko riječi obratio se i gradonačelnik Ostrošić koji je između ostaloga istaknuo:
Nadam se da će veliki osmjeh biti već nagodinu u ovo vrijeme kada se budu vidjele kulture onoga što će od jeseni, od iduće školske godine biti ovdje u Bakiću i to je jedan veliki korak poboljšanju kvalitete života u mjesnim odborima Grada Slatine koji maksimalno nastoji pomoći sve ono što je inicijativa i građana, ali i same županije kojoj se izuzetno zahvaljujem zato što svakim danom vidimo da se u našem gradu ali i u županiji događaju velike stvari i nadam se da ćemo sve te projekte moći i financijski pratiti. No ono što je bitno je da nam dolazi jedna ljepša budućnost i da će se mnoge obitelji vratiti, jer Hrvatska je samo jedna i Bakić je samo jedan…“

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović  u svom je govoru istaknuo:
Ovo je lijepi dan za Bakić, lijepi poklon za svu djecu koja su završila ovu školsku godinu i koja će započeti iduću. Ova postojeća škola stara je 111 godina i uvjeti za školovanje i obrazovanje nisu bili adekvatni. Ovo je još jedan dokaz koji pokazuje kako Virovitičko-podravska županija brine o tome da sva djeca, živjela oni u urbanim ili ruralnim područjima, imaju iste uvjete za obrazovanje. Ovo je odličan primjer suradnje, jer se škola gradi i sredstvima Virovitičko-podravske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te Grada Slatine.“

Današnju svečanost u Bakiću svojim su nastupima uveličali učenici od prvog do četvrtog razreda Područne škole Bakić koje su za nastup pripremile učiteljice Biljana Jelenčić i Elica Prebeg. (mf/Foto: Robert Turkalj)


 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button