NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Policijska uprava VPŽ izdala priopćenje o aktivnostima u prometu u proteklom tjednu

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač traktora teško ozlijeđen i 3 su osobe lako ozlijeđene; pješak i 2 vozača osobnih automobila. Počinitelji 2 prometne nesreće su bili vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 385 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 51 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.46 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 40 godina koja je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 17 u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila od 116 km/h utvrđena je u nedjelju u 2.50 sati kada je u Koriji na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 50 km/h.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, a zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu i povećanja broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama u Republici Hrvatskoj i po ostalim najtežim prekršajima.

U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 106 prekršaja, od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

PROMETNA NESREĆA – NALET AUTOMOBILA NA PJEŠAKINJU

Jučer 18. studenoga oko 17.30 sati, u Slatini,  dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobni automobil, naletio na pješakinju.

Prometna nesreća se dogodila, kada je 75 – godišnjak, upravljao osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka, Trgom sv. Josipa, gdje dolaskom do kbr. 10 i pješačkog prijelaza nije zaustavio vozilo, pri čemu je na pješačkom prijelazu prednjim dijelom vozila, udario u 72 – godišnju pješakinju, koja je od siline udara pala na kolnik.
Pješakinja je zadobila ozljede te prevezena u OB Virovitica na specijalistički pregled.

Policijska uprava Virovitičko-podravska

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button