DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Policija organizirala trening sigurne vožnje

Danas (27.4.) su svoje vještine upravljanja motociklom obnovili i ponovili policijski službenici, ali i članovi lokalnih moto klubova. Ovaj događaj odigrao se na poligonu Auto škole Zebra u sklopu redovnih policijskih aktivnosti. Naime, dolaskom sunčanog i toplijeg vremena počinje i “službena” sezona izlaska većeg broja motocikala u promet, a poradi povećanja njihove sigurnosti u istom policija početkom te moto sezone provodi posebnu edukaciju.

Prije same edukacije s motociklistima i sami policijski motociklisti policijskih postaja Virovitica, Orahovica i Slatina prošli su trening sigurne vožnje, a kojeg je vodio Renato Mlakar policijski službenik za sigurnu vožnju. Nakon policajaca red je došao i na članove moto klubova da pokušaju proći prilično tehnički zahtjevan poligon sigurnosti. Naravno da su u tome puno više uspjeha imali puno utreniraniji policajci no niti uporni “bajkeri” nisu se dali tek tako. Prilikom ovog susreta službenik Mlakar posebno je motociklistima ukazao na opasnosti brze vožnje i bezuvjetnu potrebu za nošenjem zaštitne kacige.

Susretu su kao i prošle godine sudjelovali članovi klubova “Zvijeri” iz Čađavice, “Speed” iz Slatine koji su sudionike današnjeg susreta počastili sokom, a daleko najbrojniji bili su članovi “najmlađeg” kluba u gradu Moto kluba “Respect”.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button