Home / NASLOVNICA / Policija najavila pojačani nadzor alkoholiziranih vozača povodom Martinja

Policija najavila pojačani nadzor alkoholiziranih vozača povodom Martinja

Od početka ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske kod 68 počinitelja prometnih nesreća utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u nedozvoljenoj koncentraciji ili su odbili alkotestiranje, što je 16 % od ukupnog broja počinitelja prometnih nesreća. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe smrtno stradale, teško je ozlijeđeno 5 osoba i lako 37.

Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom Martinje, povodom čega će biti organizirane brojne privatne i javne zabave i okupljanja ljudi na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.

Stoga iz Policijske uprave virovitičko – podravske obavještavaju vozače da će u periodu od 08. do 11. studenog 2019. godine prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola.
Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće.

Tijekom predstojećeg Martinjskog vikenda policijski službenici će vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešće ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu

Akcije na području Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila ili nadzor sudjelovanja biciklista u prometu će biti provedene u petak, u noći sa subote na nedjelju, 09./10. studenoga, od 22 do 06 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Policijska uprava virovitičko-podravska

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org