NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Policija najavila pojačani nadzor alkoholiziranih vozača povodom Martinja

Od početka ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske kod 68 počinitelja prometnih nesreća utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u nedozvoljenoj koncentraciji ili su odbili alkotestiranje, što je 16 % od ukupnog broja počinitelja prometnih nesreća. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe smrtno stradale, teško je ozlijeđeno 5 osoba i lako 37.

Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom Martinje, povodom čega će biti organizirane brojne privatne i javne zabave i okupljanja ljudi na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.

Stoga iz Policijske uprave virovitičko – podravske obavještavaju vozače da će u periodu od 08. do 11. studenog 2019. godine prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola.
Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće.

Tijekom predstojećeg Martinjskog vikenda policijski službenici će vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešće ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, kao i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu

Akcije na području Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila ili nadzor sudjelovanja biciklista u prometu će biti provedene u petak, u noći sa subote na nedjelju, 09./10. studenoga, od 22 do 06 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button