DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Policija i motociklisti zajedno za veću sigurnost u prometu

Dolaskom ljepšeg vremena na prometnice u ovo doba u većem broju izlaze i motociklisti, a upravo povodom njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu policija isto tako povodom početka te moto sezone organizira edukaciju u kojoj svi zajedno ponovno prolaze osnove te sigurne vožnje.

Tako su se danas na poligonu Auto škole Zebra, koja je omogućila prostor za ovaj susret, našli predstavnici organizatora akcije odnosno djelatnici Policijske postaje Slatina Zdenko Tot pomoćnik načelnika, Kristijan Dlab službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu, Ljiljana Rumenjak kontakt policajka, te naravno dvojac u kojeg su bile uprte sve oči Renato Mlakar i Miljan Radulović policijski motociklisti. Pozivu za edukacijom spremno su se odazvali članovi Moto kluba Speed kojih je bilo u najvećem broju, ali bili su tu i članovi čađavačkih Zvijeri, virovitičkih Kumova, te još podosta i ostalih ljubitelja dva kotača.

”Iako su  svi naši motociklisti prošli program sigurne vožnje, mi im početkom svake nove moto sezone organiziramo ovakvu vježbu kako bi mogli obnoviti i dodatno popraviti svoje već stečene vozačke vještine, a naravno da smo tu i kako bismo dodatno educirali, upozorili na opasnosti, ali i na zakonske odredbe, kako bi svi zajedno izgradili još sigurnije uvjete ne samo za motocikliste  već i za sve ostale sudionike u prometu” – rekli su nam pomoćnik načelnika Tot i pol.službenik Dlab pojašnjavajući svrhu ovog događaja.

A onda su na scenu pred okupljenim bajkerima stupili pol.motociklisti Mlakar i Radulović demonstriravši kako proći poligon sigurne vožnje. Na tom poligonu nije se naravno tražila brzina već prije svega tehnička vještina, a tu se navedeni dvojac profesionalaca pokazao u punom sjaju. Nakon njih tom treningu prvo su pristupili oni najhrabriji, a iz kruga u krug i oni su polako bivali sve spretniji i precizniji. Ovaj trening uistinu je poslužio svrsi, a vjerujemo da će oni motociklisti koji su uvidjeli svoje pogreške u vožnji još dodatno poraditi na tim elementima kako bi izrasli u još bolje i prije svega sigurnije vozače.

Po završetku tog gotovo dvosatnog druženja održanog kod Stadiona Antuna Tone Butorca svi zajedno prošli su motociklima ulicama Slatine u smjeru Nove Bukovice i konačne destinacije doma Lovačke udruge Jelen koja je za sve sudionike pripremila ukusan objed.

Damir Jukić

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button