DOGAĐANJANASLOVNICA

Polaznici DV Suncokret upoznali Indiju kroz razne radionice

U sklopu manifestacije “Dani indijske kulture u Slatini” u Dječjem vrtiću Suncokret održana je radionica “Joga za najmlađe”. Radionicu je vodila certificirana instruktorica joge – profesorica Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge “AUM” Slatina. Osim vježbi prilagođenih ovom uzrastu djece, voditeljica radionice oduševila je najmlađe pokazavši im tibetansku zvučnu zdjelu s karakterističnim zvučnim vibracijama.
Nakon vježbanja organizirana je prezentacija “Život u Indiji” tijekom koje je voditeljica djeci pokazala fotografije sa svojih putovanja po Indiji i opisala im svoje doživljaje i dojmove iz ove daleke i egzotične zemlje.
Osim ovih aktivnosti djeca su u sklopu vrtićkog projekta “Indija” imala priliku istraživati i širu indijsku civilizaciju i kulturu. Upoznali su indijsku nacionalnu glazbu, likovnu umjetnost, a posebno su se obradovali istraživanju indijske kuhinje pa su uz pomoć kuharice, tete Katarine, pripremili indijski kruh naan, čaj od đumbira te su imali prilike kušati i neke od indijskih začina.
Kroz različite radno-praktične, društveno-zabavne i istraživačko-spoznajne aktivnosti djeci Dječjeg vrtića Suncokret običaji, tradicija i kultura daleke Republike Indije sada su djeci korak bliže.
(mf/Izvor: DV Suncokret)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button