NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Pojačani nadzor prometa u dane vikenda

Tijekom prva dva mjeseca ove godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentirane su 83 prometne nesreće u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene i 18 lako, što je za jednu smrtno stradalu, jednu teško ozlijeđenu i 9 lako ozlijeđenih osoba manje nego prošle godine. Ukupno 11 prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih su 6 prometnih nesreća uzrokovali u posljednjem tjednu veljače.

Stoga će u cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i predstojećeg vikenda policijski službenici nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda u subotu / nedjelju, 7./8. ožujka   od 22 – 06 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Policijska uprava virovitičko–podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button