CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Pojačan nadzor provedbe mjera vezanih za COVID-19

Grad Slatina i Stožer civilne zaštite Grada Slatine svakodnevno kontinuiranim porukama putem medija te praktičnom provedbom svih propisanih mjera  vezanih za COVID-19 pomažu sprječavanju širenja koronavirusa i tako svojim građanima nastoje maksimalno olakšali život u ovim neuobičajenim i nenormalnim okolnostima. Iako već nekoliko dana nema novooboljelih, stanovništvo se i dalje poziva na pojačan oprez.

Osim što dežuraju uz telefone, članovi slatinskog Stožera uz pomoć djelatnika Grada Slatine, sukladno odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravišta u RH, neumorno rade na žurnom izdavanju propusnica nužno potrebnih za skrb o djeci i roditeljima.
Stožer će i nadalje biti zadužen za izdavanje propusnica svima onima koji nisu u mogućnosti koristiti upravo uvedeni sustav e-propusnica (više o e-propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.).

Podsjećamo da je Grad Slatina nedavno donio i poseban paket mjera namijenjenih lokalnim poduzetnicima. Javni poziv za „Program mjera potpore poduzetnicima Grada  Slatine uslijed epidemije COVID-19“ otvoren je do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2020. godine s ciljem ublažavanja posljedica navedene epidemije na gospodarstvo grada Slatine.

Grad Slatina vodi računa i o našim zdravstvenim djelatnicima pa je od Industrijsko-obrtničke škole Slatina nabavljeno 30-tak vizira koji su donirani i odmah proslijeđeni liječnicima i medicinskim sestrama u svim ordinacijama u Slatini i susjednim općinama, a koje nisu u sustavu Doma zdravlja VPŽ.

Ovih se dana u Stožeru intenzivno razgovara i o ponovnom otvaranju Gradske tržnice uz obveznu provedbu svih nužnih epidemioloških uvjeta bitnih za sigurnost svih, u cilju aktiviranja brojnih OPG-a sa slatinskog područja
čime bi građani koji nisu vični naručivanju i kupnji elektronskim putem imali lakši pristup domaćim i zdravim namirnicama.

Grad Slatina i Stožer civilne zaštite Grada Slatine na svaki mogući način nastoje izići svojim sugrađanima u susret. Unatoč činjenici da se cijeli sustav još uhodava i da su prilagodbe svakodnevne, ocjenjujem da je do sada odrađen izuzetno dobar posao. Ljudi u Stožeru neumorno rade kako bi se ova kriza prebrodila što bezbolnije. Stoga još jednom molim sve građane da se pridržavaju uputa i da prema Stožeru šalju samo nužne zahtjeve. Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni, – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Slatine Bojan Plantak i podsjetio da je najbolja obrana od ovog virusa održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih socijalnih kontakata.

Podsjećamo, pozivni centar za sva pitanja građana vezana uz korona virus dostupan je svakodnevno u vremenu od 8 do 19 sati na brojeve telefona:

  • 095/579-5404
  • 095//579-5407

te na info mail: stozer.cz@slatina.hr.

(Mihaela Feldi, Stožer civilne zaštite Grada Slatine/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button