NASLOVNICAŽUPANIJA

Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi dviju zdravstvenih ambulanti u Cabuni i Vaškoj koje će biti obnovljene do kraja ove godine

Na području Virovitičko-podravske županije provodi se projekt “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Partner na projektu je Dom zdravlja VPŽ. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je odobren s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Odobrenim sredstvima, između ostalog, obnavljaju se ambulante u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu. U ambulanti u Pitomači ugradit će se lift, a u Slatini se izvode radovi na rekonstrukciji ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije. Ugovore s izvoditeljima, krajem kolovoza potpisao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Obišli smo radove na dvije ambulante, u Vaškoj (vrijednost je 231.444,46 kn) i Cabuni (vrijednost je 270.961,08 kn), a u našoj fotogaleriji pogledajte kojim tempom oni napreduju. Završetak radova je do kraja ove godine. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button