NASLOVNICAŽUPANIJA

Pogled iz zraka: sve će biti spremno za Viroexpo 2019.

Pogled iz zraka: Natkrivena je multifunkcionalna hala, postavlja se fasada, uređuje unutrašnjost, sve će biti spremno za Viroexpo 2019. koji će se od 15. do 17. ožujka održati u Virovitici

Multifunkcionalna hala u kojoj će se ove godine održavati 24. izdanje međunarodnog sajma Viroexpo je natkrivena. Radnici tvrtke Gradba d.o.o. neumorno izvode radove na ovoj hali, u kojoj će se, od 15. do 17. ožujka, održavati, jedan od tri najznačajnija međunarodna gospodarska sajma u Hrvatskoj – Viroexpo. Osim što je postavljen krov, uređuje se unutrašnjost, postavlja vanjska fasada… Sve će biti spremno za 24. izdanje Viroexpa.

Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan 16,5 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, a ugovor o dodjeli sredstava potpisali su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u sklop sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

– Multifunkcionalna hala bit će prvi projekt realiziran kroz razvojni sporazum Slavonije, Baranja i Srijem i na tome zahvaljujem prije svega Vladi RH i predsjedniku Andreju Plenkoviću te ministrima Gabrijeli Žalac i Tomislavu Tolušiću – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Prostor će prvenstveno biti namijenjen Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je, od svojih početaka, 1996. godine, do danas, čak šest puta mijenjao lokacije održavanja. Osim za Viroexpo, ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice za Agroexpo i Izložbu malih životinja.

Prostor gdje se gradi nova multifunkcionalna hala je, Gradu Virovitici darovala Vlada RH u veljači 2011. godine, a Grad Virovitica je zemljište potom dao za gradnju ove hale.

– Popunjeno je do sada više od 60 posto izlagačkog prostora. Rekordnih 723 izlagača bilo je lani na Viroexpu, očekujemo ih ove godine još više jer se prijavila i jedna zemlja više. Prvi put će se, naime, na našem sajmu predstaviti Bugarska. Hala koja se radi, značit će nam puno za razvoj sajma, jer ćemo se moći posvetiti samom sadržaju, podići mu kvalitetu, usmjeriti se na izlagače, a ne razmišljati gdje će biti sajam i trošiti na to energiju. Osim toga, povećat ćemo kvalitetu izlagačkog prostora – podcrtao je Bojan Mijok, direktor Viroexpa, sajma kojega u tri dana obiđe 25.000 do 30.000 posjetitelja.

Završetkom radova na prostoru bivše vojarne u Virovitici nalazit će se 5.200 četvornih metara zatvorenog, te još 1.000 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija. Inače, na parceli između buduće hale i planiranih bazena predviđen je prostor za zajedničko parkiralište. Time će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, a predviđena su oko 452 parkirališna mjesta. Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo napokon će dobiti svoje sjedište. Podsjetimo, Zemlja partner 24. Viroexpa, koji će se u Virovitici održavati od 15. do 17. ožujka, bit će Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, Matija Rođak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button