NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Podržite školske zadrugare i volontere OŠ E. Kumičića – Organiziraju prodajni sajam 3. i 10. lipnja

Učenička zadruga Zalathnuk Osnovne škole Eugena Kumičića, unutar koje djeluje i Volonterski klub Eugenijalac, poziva vas u ovaj i sljedeći petak, 3. i 10. lipnja na prodajni sajam ukrasnih i uporabnih predmeta koje su izradile vrijedne ruke zadrugara i volontera.
Cilj njihovog djelovanja nije samo razvijanje kreativnosti i poduzetničkih vještina, već je i daleko širi. Naime, ovoga puta je u planu uređenje i bojanje tzv. paviljona OŠ Eugena Kumičića u kojem učenici putnici čekaju autobus.
Budući da je taj prostor česta meta vandalizma tijekom noćnih izlazaka i bogata riznica psovki i uvreda, Eugenijalci su to odlučili promijeniti i osvježiti ga novim slojem boje.

Kako bi ostvarili zacrtani plan potrebno je iznaći i potrebna sredstva što su odlučili učiniti sudjelovanjem na radionicama izrade uporabnih predmeta, kao i nakita uz svesrdnu pomoć gđe. Jasne Horvat kojoj se posebno zahvaljuju na pomoći.

Novac od prodaje svoga unikatnog blaga nastalog na spomenutim radionicama upotrijebit će za nabavu boje, kistova i zaštitne opreme nakon čega će organizirati volontersku akciju, a prodajni sajam će se održati na prostoru gradske tržnice u Slatini.

Ovaj su projekt pokrenuli osmaši čija je ideja vodilja da učenici neće uništavati ono što su sami uredili, te će shvatiti kako se uopće ne treba uništavati školski ili bilo koji drugi prostor i okoliš.

– Zavirite u djelić atmosfere s radionica te prošećite našim sunčanim gradom, pogledajte radove naših zadrugara i volontera, kupite koji ili samo donirajte. U svakom slučaju, pokažite primjerom svoju podršku. Rezultat će biti zadovoljstvo i ponos sviju nas, – poručile su voditeljica ove akcije Marijana Toplak i voditeljica Učeničke zadruge Zalathnuk Marija Majer, te još jednom pozvala sve građane da ovoga i sljedećeg petka na gradskoj tržnici posjete i štand Eugenijalaca OŠ Eugena Kumičića. (mf/Izvor: OŠ E. Kumičića)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button