DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Podmladak Udruge – jedan od važnih ciljeva TO UHDDR Gornji Miholjac

U Hrvatskom domu u Gornjem Miholjcu jučer je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održao Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gornji Miholjac koji broji 57 članova od ukupno 183 u Gradskom ogranku.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje Skupštinu je pozdravljajući nazočne goste otvorio predsjednik Ogranka Franjo Demeter, a potom je izabrano radno predsjedništvo kojim je predsjedao Željko Kolinger, predsjednik GO UHDDR grada Slatine te u nastavku skupštine podnio izvješća o radu u protekloj i plan rada za ovu godinu.
Govoreći o radu u protekloj godini istaknuo je izuzetnu suradnju s HVIDR-om Slatina na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem kao i s ostalim braniteljskim udrugama s područja grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

U sklopu Gradske organizacije djeluju četiri temeljna ogranka: Slatina, Sladojevci, Bakić i Gornji Miholjac, koji se međusobno potpomažu i imaju zajedničke ciljeve i brojne aktivnosti.
Tako je uz organizaciju i sudjelovanje na svim obljetnicama i komemoracijama u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje kao i obljetnicama svih značajnijih datuma za grad i RH, između brojnih aktivnosti istaknuta organizacija 1. sportskih igara hrvatskih branitelja i dragovoljaca u Gornjem Miholjcu u travnju prošle godine na kojima je sudjelovalo 120 natjecatelja iz 10 braniteljskih udruga s područja grada i županije.
Na tradicionalnim „Susretima djece  hrvatskih branitelja“ u Istri koje organizira središnjica UHDDR Zagreb sudjelovalo je 21 dijete u pratnji 4 voditelja, a s ovim projektom nastavit će se i dalje jer je jedan od ciljeva svakako podmladak Udruge.
Isto tako neizostavno je bilo sudjelovanje članova UHDDR na tradicionalnim sportskim igrama UHDDR RH koje su prošle godine održane u Sv. Filipu i Jakovu. Osim toga članovi udruge ostvarili su značajne uspjehe i na ostalim sportskim natjecanjima na kojima su sudjelovali.
Na tragu dosadašnjeg rada TO UHDDR Gornji Miholjac nastavit će i u narednom razdoblju.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, uspješan daljnji rad uz naglasak na još bolju zajedničku suradnju, kako TO Gornji Miholjac, tako i cijeloj Gradskoj organizaciji zaželjeli su: predsjednik slatinskog ogranka UHDVDR Ivan Selenić, predsjednik Udruge veterana vojne policije VPŽ Dragan Lacković, potpredsjednik slatinske HVIDR-e Stjepan Trevizan, zatim predsjednici Temeljnih ogranaka UHDDR: Bakić Ivica Pavin, Slatina Vlado Kočiš i Sladojevci Petar Derdić.

U ime Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića, čestitke na dosadašnjem radu Ogranku je uputio glasnogovornik koordinacije braniteljskih udruga i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine Ilija Nikolić koji je tom prigodom istaknuo potporu Grada Slatine koji će i dalje pratiti projekte Udruge.
Iako ste kao temeljni ogranak vrlo mlada organizacija koja djeluje tek od prošle godine, drago mi je da ste svugdje prisutni i odazivate se na sve aktivnosti braniteljskih udruga. Mi se moramo držati zajedno, jer jaki smo samo ako smo zajedno i vjerujem da ćemo daljnji rad nastaviti kroz zajedničke projekte svih braniteljskih udruga.“ – zaključio je Nikolić.

Pohvale radu TO Gornji Miholjac uputio je na kraju i predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger koji je tom prigodom predsjedniku TO Franji Demeteru uručio knjige ”Slatinska kronika Domovinskog rata” autora Miljenka Brekala i ”Zločin za koji još nitko nije odgovarao” autora Miroslava Gazde.
„Kažu ima puno braniteljskih udruga, da ima nas puno, ali meni je drago kada u svakoj sredini ima neka udruga koja će ponijeti teret svih događanja na tom području, ali u konačnici mi smo svi jedna cjelina koja neće dozvoliti da se stradanja i žrtve u Domovinskom ratu zaborave. Isto tako drago mi je što se u rad udruga uključuje i sve veći broj mladih kojima ćemo mi utkati put i pokazati pravac.“ – zaključio je Kolinger.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button