NASLOVNICAŽUPANIJA

Počinju radovi na projektu Posjetiteljski centar Dravska priča

Potpisani ugovori za četiri grupe građevinskih radova ukupne vrijednosti 3.309.723,26 kuna


Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Tomislav Horvat direktor tvrtke Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave, potpisali su ugovore za četiri grupe građevinskih radova na Posjetiteljskom centru Dravska priča, ukupne vrijednosti 3.309.723,26 kuna.

Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”. Ukupna vrijednost mu je 13.176.303,71 kn, uz sufinanciranje od 85 %, što iznosi 11. 199.858,16 kuna.

Ovo je najveći i najznačajniji projekt, kojem je nositelj Javna ustanova, sam Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode.

– U okviru njega uredit će se multimedijalni interaktivni postav u podrumskom dijelu objekta, a u potkrovlju će se izgraditi zimski vrt. U budućnosti će Dravska priča posjetiteljima nuditi i kanue kojima će moći ploviti rijekom Dravom, a imat ćemo i mobilni hologram – kazala je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Regionalni park Mura Drava glavna je okosnica za razvoj interaktivnih sadržaja u sklopu Posjetiteljskog centra Dravska priča, koji će na do sad neviđeni način predstaviti floru i faunu Regionalnog parka te o njima educirati posjetitelje. Uredit će perivoji koji okružuju centar te što je najvažnije, unutrašnji i vanjski prostor centra bit će prilagođen osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Projekt je prijavljen u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te su navedene organizacije istovremeno i projektni partneri. Suradnici u projektu su Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina. (www.vpz.hr, www.virovitica-nature.hr, www.radioslatina.hr/Foto: Kristijan Toplak)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button