NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Počinju nogometna natjecanja

Ovog vikenda u natjecateljsku vatru nove sezone kreću županijski nogometni klubovi.

Oni nižeg ranga igrat će prvo kolo kupa dok će prvo kolo igrati članovi najvišeg županijskog ranga, do prošle sezone prve županijske, a od ove nove zvučnog imena Premijer lige, a prvo kolo igrat će i do jučer druga županijska, odnosno po novom prva županijska liga.

Od nama zanimljivijih parova prvog kola ”Premijer lige” izdvojit ćemo ogled Mikleuša i Borove koji će se igrati u nedjelju u 17 i 30. Voćin istog dana gostuje u Rezovcu,  bukovački Zrinski u Kapela Dvoru, a Dinamo iz Četekovca u Crncu.  Dan ranije, u subotu Sladojevčani su gosti Bratstva.

Stanovnici prve županijske su samo dva kluba sa slatinskog područja, Dinamo iz Josipova i Podravac iz Sopja. Sopjani su u nedjelju domaćini plavima iz Jugovog Polja dok Dinamo istog dana gostuje  u Velikom Rastovcu.

Skoro sve utakmice koje će se igrati ovog vikenda počet će u 17 i 30 pa tako i one prvog kola kupa.

Tri slatinska lokalna obračuna na rasporedu su sutra (subota) u navedenom terminu.

Kozice dočekuju Standard, Vaška bakićku Mladost , a Miholjac Ćeralije.

Tri obračuna prvog kola kupa zakazana su za rane nedjeljne sate. Tako će u 10 sati početi obračun Slavonca iz Novaka i Grabića, Krčevine iz Čađavačkog Luga i čađavačke Mladosti, a najbizarniji ogled svakako je onaj u Donjim Meljanima gdje će domaći nogometaši Meljana ugostiti dojučerašnje hrvatske trećeligaše članove polu raspadnutog orahovačkog Papuka za koje će u toj utakmici zaigrati njihovi veterani (!?). Naime Orahovčani su zapali u veliku financijsku dubiozu pa ih je napustio praktički kompletan igrački kadar. Kako bi donekle spasili stvar u pomoć će za ovo prvo kolo županijskog kupa uskočiti spomenuti veterani.

Nogometašima Slatine prvenstvo (4. NL Bj.Kc.Vt.) počinje posljednjeg vikenda u kolovozu. To prvo kolo Slatina gostuje u Ferdinandovcu, a prvi domaći nastup Slatinčani će imati u subotu 2.rujna kada će ugostiti Tehničara iz Cvetkovca.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button