DOGAĐANJANASLOVNICA

Počinje projektiranje biciklističko-pješačke staze oko jezera Javorica

UZ BICIKLISTIČKO-PJEŠAČKU STAZU PREDVIĐENO NIZ ZANIMLJIVIH ADRENALINSKIH  I KRAJOBRAZNIH PUNKTOVA

Jučer je u maloj vijećnici Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić održao sastanak s predstavnicima projektantske tvrtke 3Eprojekti d.o.o. iz Zagreba gdje je zaključen Ugovor o izradi Idejnog projekta za izgradnju biciklističko-pješačkih staza i drugih javnih sadržaja uz akumulacijsko jezero Javorica.

Idejnim projektom osmislit će se arhitektonsko i krajobrazno uređenje zemljišnog pojasa oko jezera Javorica javno dostupnim sadržajima poput prstena od bicikističko-pješačkih staza, uključujući dva pješačko-biciklistička mosta na južnoj i zapadnoj strani jezera. Planira se uređenje bicikističkog punkta s poligonom za brdski/bmx biciklizam i aromaterapeutskim parkom, te odabrati lokacija za adrenalinski park sa zip-linom iznad jezera.
Osim arhitektonskog rješenja prostora, Idejni projekt poslužit će za pribavljanje lokacijske dozvole i provedbu parcelacije zemljišta za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u obuhvatu zahvata.

Na radnom sastanu raspravljen je kompletan obuhvat projekta s pojedinačnim elementima, a uz gradonačelnika, sastanku su nazočile projektantice Nikolina Krešo i Jelena Šimat, te direktorica za realizaciju EU projekata u lokalnim zajednicama Jasna Matulić. U projekt su uključeni i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić sa suradnicima Vesnom Klement, Borisom Presečanom i Matejom Pertinom, te Vanja Lazić, direktorica Turističke zajednice grada Slatine i Tea Fišer, ravnateljica GRAS-a.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button